Promoció de la formació i orientació acadèmica

Projectes i accions que promouen la millora de la formació de les persones joves i orienten en el procés de construcció de l'itinerari acadèmic. Aquests projectes i accions són:

- ESPAI D’ESTUDI
El Servei de Joventut habilita un  espai d’estudi durant el curs escolar per a que els col·lectius de joves puguin tenir un espai d’estudi i preparació d’exàmens. L’espai es pot reforçar en períodes d’exàmens com Nadal o final de curs entre d’altres.

-ORIENTACIÓ ACADÈMICA
La missió del Servei d’Orientació Acadèmica és oferir informació i acompanyament en la presa de decisions del recorregut acadèmic de la persona jove; orientar en els moments de transició; facilitar eines a les famílies per a que puguin donar suport als i les joves; detectar fracàs escolar o abandonament escolar prematur.

PROJECTE HORITZÓ
El projecte Horitzó va néixer al 2002 amb l’objectiu de prevenir l’absentisme escolar i l’abandonament prematur dels estudis, tot oferint als alumnes una alternativa que els ajuda a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimula els seus interessos professionals i laborals.

- PRÀCTIQUES A L’AJUNTAMENT
Es promou facilitar la realització de pràctiques acadèmiques curriculars dins dels diferents serveis municipals per a l'alumnat que ho sol·liciti. En general es tracta d'estudiants que viuen a Vilassar de Mar o a municipis propers, fet que els facilita la compaginació de les pràctiques amb la seva vida personal.

RECONEIXEMENT ESFORÇ I EXCEL·LÈNCIA
Projecte que busca reconèixer a aquell alumnat que pel seu esforç o excel·lència han destacat. El reconeixement va acompanyat d’estades internacionals o sortides d’oci i lleure.

-ESCOLA D'ADULTS
L'Escola d'Adults Els Ametllers de Vilassar de Mar ofereix cursos per a l'obtenció del graduat en educació secundària per a les persones adultes (equivalent a l'ESO), cursos de preparació per a superar la prova a un Cicle Formatiu de Grau Superior i cursos de preparació per a superar la prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys.

Com sol·licitar-ho

ESPAI D’ESTUDI: cal consultar horaris. No cal inscripció prèvia. Més informació a torrenfe@vilassardemar.cat

ORIENTACIÓ ACADÈMICA: cal concertar cita prèvia contactant amb educacio@vilassardemar.cat

PROJECTE HORITZÓ: recurs destinat a l'alumnat que designin els instituts de Vilassar de Mar. Més informació a educacio@vilassardemar.cat

PRÀCTIQUES A L’AJUNTAMENT: Per fer ús de l'acció cal contactar amb educacio@vilassardemar.cat

RECONEIXEMENT ESFORÇ I EXCEL·LÈNCIA: Cal inscriure's en el període que indiqui la convocatòria (novembre-desembre)

ESCOLA D'ADULTS: Cal matricular-se en els períodes marcats per l'escola. Més informació al següent enllaç.

Persones destinatàries

Persones d'entre 12 i 30 anys.

Gestió
Directe
Cost per a la persona usuària

Sense cost.

Servei al qual pertany aquesta línia