L’Ajuntament posa en marxa mesures per generar 74 noves places d’aparcament al municipi

Es crearan 70 places en alguns carrers de dos sentits de circulació que passaran a tenir-ne un perquè es pugui aparcar en bateria i en cordó

L’Ajuntament de Vilassar de Mar crearà 74 places d’aparcament per millorar i facilitar l’estacionament de vehicles al municipi. Els serveis tècnics de l’Ajuntament i la Policia Local han estat treballant conjuntament des de principis d’any en un estudi de mobilitat urbana, que s’ha definit en tres accions principals, que s’aplicaran en breu.

Aquestes són les mesures:

1. NOVES PLACES D’APARCAMENT EN CARRERS DE DOS SENTITS: alguns carrers que actualment tenen dos sentits de circulació passaran a tenir-ne un, de manera que es permetrà l’aparcament de vehicles en bateria i en cordó. Aquesta mesura millorarà la seguretat vial i, a més, comportarà la creació de 70 places d’aparcament de vehicles. Els carrers on s’aplicarà seran: Via Octaviana, entre Lluís Companys-Santa Eulàlia; Mestral; Gregal; Migjorn i Sant Jeroni.

2. ELIMINACIÓ DE LA GRAELLA DE NO APARCAR A L’AVINGUDA CARLES III, DAVANT DE L’ANTIC HOTEL: amb la supressió d’aquesta graella, s’alliberen 4 places d’aparcament.

3. REGULACIÓ DE LES ZONES DE CÀRREGA I DESCÀRREGA: s’unificaran els horaris de les zones de càrrega i descàrrega del municipi per tal de facilitar l’aparcament de vehicles en determinades franges horàries. En la nova regulació, totes les zones de càrrega i descàrrega seran de 8 a 14h i de 16 a 19h els dies feiners i de 9 a 14h els dissabtes. En la resta de franges horàries, es permetrà l’estacionament lliure de 65 vehicles, facilitant així l’aparcament de les persones que necessiten agafar el cotxe per als seus desplaçaments fora del poble i tornen a Vilassar de Mar al vespre.

Aquest conjunt de mesures per millorar i optimitzar l’aparcament al municipi suposa la creació de 74 places noves, que minimitzen les 94 que es van eliminar amb el Pla Director de la Bicicleta, un pla que té com a objectiu afavorir la mobilitat sostenible al nostre municipi. L’Ajuntament de Vilassar de Mar aposta per fomentar una mobilitat més segura i sostenible, donant compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que contempla mesures per potenciar els desplaçaments a peu i en bicicleta.