Les activitats de risc d'incendi necessiten ser comunicades o autoritzades a la Direcció General d'Ecosistemes Forestals depenent de la distància a la massa forestal, el període en què es vulguin dur a terme i el tipus d'activitat.
L’entrada en vigor de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (BOE núm. 85, de 9.4.2022) prohibeix la crema de restes vegetals (forestals, agrícoles o de jardineria) i declara que només podran cremar restes vegetals agrícoles les microexplotacions o petites explotacions agràries [explotacions subjectes a la Declaració agrària (DUN) o al Registre d’operadors professionals de vegetals (ROPVEG)].
Les persones que tinguin previst fer foc d'esbarjo o la crema de vegetació agrícola en microexplotaciones o petites explotacions agràries a menys de 500 metres de terreny forestal, durant el període entre el 16 d'octubre i el 14 de març, han de comunicar-ho prèviament a l'organisme competent de la Generalitat de Catalunya.
* En sòl no urbà: poden cremar restes vegetals agrícoles les microexplotacions o petites explotacions agràries ( Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular , prohibeix la crema de restes silvícoles o forestals).
* En sòl urbà: L'ordenança de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Vilassar de Mar prohibeix al seu Art.18è, encendre foc o mantenir foc.
Aquest tràmit és competència de la Generalitat de Catalunya- més informació.