Pressupostos Participatius 2016

Any 2016

L'Ajuntament va posar 92.000 euros (IVA inclòs) del pressupost municipal del 2016 a disposició de la ciutadania per a què aquesta, mitjançant un procediment de participació ciutadana, decidís quina havia de ser la seva destinació.  

 • Resultat de les votacions del procés dels projectes participatius 2016: 716 persones, un 4,2% del cens de persones que podien votar (17.076), van participar en el primer procés de pressupostos participatius que es va fer a Vilassar de Mar. Aquests van ser els projectes que es van realitzar fruit d'aquest procés:
  • “El camí fàcil per anar a l’escola de l’Àlex”, 

   va ser el més votat (47.889,64 €): adequació de la riera d’en Cintet, en el tram que va des del carrer Sant Ramon fins a l’av. Eduard Ferrés, perquè un nen que va en cadira de rodes pogués anar des de casa seva fins a l’escola Vaixell Burriac sense barreres arquitectòniques. 

  • El segon més votat, “Millores d’accessibilitat a la platja” (5.486,25 euros): col·locació d’una estructura mòbil de làmines de cautxú, per un accés més còmode del pg. Marítim fins a prop de l’aigua, i compra d’una cadira de rodes flotant per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del bany.

  • El tercer més votat “Biblioteca oberta” (19.067,18 €): per poder obrir la sala d’actes de la biblioteca de manera independent de la resta de l’equipament i que es pugui utilitzar més enllà de l’horari habitual de la biblioteca.

  • El quart projecte més votat, “Tendal per a la pista de futbol de l’escola Pérez Sala” (3.115,75 euros): consisteix en la instal·lació d’un sistema d’ombratge per reduir l’impacte de sol en hores de màxima radiació, que és quan se’n fa més ús.

  • El cinquè projecte més votat “Tanques al Vaixell Burriac” (15.863,10 €): instal·lació de tanques al perímetre exterior de l’escola Vaixell Burriac per tal que no es pugui entrar al recinte escolar quan està tancat i evitar actes vandàlics al centre.