Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín

La Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar és un servei públic municipal, obert a tota la població. Inaugurada l'any 1954, era llavors una seu de la Xarxa de Biblioteques de la Caixa i estava situada a l'antic Casino (plaça de l'Ajuntament) fins l'any 1992, moment en què va passar a ser de titularitat municipal depenent de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i al 1999 va ser traslladada al carrer Pau Casals. El 27 de novembre del 2009, es va inaugurar la nova seu al carrer Santa Eulàlia, 66-80, en un edifici de 2.414 m2 i es va incorporar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Distribució

La biblioteca té 2.414 metres quadrats útils. L’edifici, dissenyat per l’arquitecte Màrius Quintana, disposa de dues plantes d’accés general i una planta soterrani. La planta baixa, de 1.112 m2, té la zona d’informació general, el servei de préstec, la zona infantil, la de diaris i revistes, el servei d’Internet i una aula multimèdia, una sala de suport, la zona de treball intern i la sala d’actes. També a la planta baixa es troba la nova seu de la Fundació Ernest Lluch, amb un espai de 100 m2. La primera planta, de 333 m2, es caracteritza per la seva amplitud -no té cap pilar al mig-, i la seva il·luminació natural que proporcionen les lluernes del sostre i les finestres que donen al pati interior i al carrer. En aquesta planta hi ha el taulell d’informació, la zona d’audiovisuals, dues sales de consulta i treball de l’arxiu municipal, una aula de suport i el fons documental d’oci i de coneixements per al públic adult. La Biblioteca Ernest Lluch i Martín comparteix espai amb l'Arxiu Municipal Damià Bas i Macià i la Fundació Ernest Lluch.

Fons documental

La Biblioteca té un fons aproximat de més de 50.000 documents. S'hi poden trobar llibres, material audiovisual, revistes i diaris. La Biblioteca també disposa d'un fons especial anomenat Espai Lluch que conté part de la biblioteca personal de l'Ernest Lluch i Martín. Aquests documents estan exclosos de préstec i només es poden consultar in situ a la Biblioteca.

Adreça postal

Santa Eulàlia, 66-80
08340 Vilassar de Mar Barcelona
Espanya

Número de telèfon
Horari

La biblioteca pertany a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Consulteu horaris en aquest enllaç

Què em llegeixo? bloc on tots els lectors i lectores que ho volen poden fer les seves recomanacions

Súperlectors bloc que pretén ser un punt de trobada virtual per a tots els infants i joves lectors que vulguin opinar, criticar, compartir o recomanar els llibres o autors que hagin llegit.