Vilassar de Mar s’adhereix a la Xarxa de Punts liles de la Diputació de Barcelona en equipaments municipals per a la prevenció de les violències masclistes i LGBTI-fòbiques

23 equipaments esdevindran punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització

Les cinc escoles d’infantil i primària (Escola els Alocs, Escola Pérez Sala, Escola del Mar, Escola Vaixell Burriac, Franciscanes Vilassar de Mar), els dos instituts de secundària (institut Pere Ribot i institut Vilatzara), La Bressoleta, l’Escola Municipal de persones adultes (CFA Els ametllers), el pavelló d’esports municipal Paco Martin, el pavelló municipal de la Bòbila, la Piscina municipal, el camp municipal de futbol Xevi Ramon, Can Jorba, la seu de la Policia Local, Vilassar Ràdio, el Museu Enric Monjo, el CAP Dr. Masriera, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, l’Espai Galbany, l’Espai 9 Centre i Can Bisa són els equipaments que esdevindran punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes i LGBTI-fòbiques. L’objectiu és la creació i consolidació d’una xarxa local orientada a informar, formar, sensibilitzar, prevenir i atendre (atenció bàsica i derivació) les violències masclistes així com lluitar contra les actituds i els comportaments sexistes que es produeixin, reforçant la detecció així com la informació dels recursos disponibles al municipi.

Els equipaments adherits disposaran d’informació sobre el servei municipal referent en violències masclistes, el SIAD, i LGBTI-fòbiques, el SAI, i els recursos municipals existents, tindran assignada les persones referents i el seu rol, i incorporaran pautes bàsiques per informar i derivar, en cas que sigui necessari, els casos que detectin. Aquests equipaments comptaran amb un distintiu que els identifica i acredita com Punt Lila adherit a la Xarxa.

Complementàriament, s’instal·laran Carpes Punt Lila d’informació i sensibilització en horari diürn per tal d’informar a la ciutadania de la posada en marxa de la Xarxa, els equipaments que la conformen i les seves funcions. Aquests punts permeten també oferir sensibilització i informació envers els recursos disponibles al municipi, així com materials comunicatius. El dijous 6 de juny ja es va instal·lar una carpa diürna a l’avinguda Eduard Ferrés/avinguda Montevideo, el dia del mercat ambulant, i avui, dimecres 12 de juny, s’instal·larà una altra, de 16.30 a 20.30 h, a l’avinguda Montevideo/Narcís Monturiol.

Un dels objectius del projecte és apropar els Punts Lila a diferents espais quotidians i fer-los visibles i accessibles a públics de totes les edats, incrementant la corresponsabilitat de la societat envers la prevenció de les violències masclistes i LGBTI-fòbiques i desvinculant la idea que majoritàriament ocorren als espais d’oci nocturn.