Vilassar Ràdio ja té concessió definitiva

La Generalitat ha atorgat la concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. El municipi disposava de la concessió provisional d’una freqüència modulada de tipus municipal des de l’any 1992.

Després de l’aprovació del projecte tècnic de l’emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal que al juny d’aquest 2010 compleix 30 anys d’història. 

Vilassar Ràdio va iniciar les seves emissions l’any 1980 −va ser una de les ràdios locals pioneres a Catalunya− de la mà d’un grup d’amics que es van marcar com a objectiu posar a disposició del ciutadà la informació del que passava a Vilassar de Mar. Amb el pas dels anys, l’evolució legal al voltant de les emissores locals va provocar el canvi cap a la municipalització i el projecte de ràdio es va vincular a l’Ajuntament. La municipalització va comportar nous estudis, millors condicions tècniques i a la llarga, la professionalització de la plantilla. El 9 de novembre de 1985 es van inaugurar els nous estudis de l’emissora al carrer Sant Pau, 22. Des d’aleshores, Vilassar Ràdio ha passat per diferents etapes, amb una programació que ha anat augmentant les emissions fins a cobrir les 24 hores del dia amb producció pròpia. En els darrers tres anys la Regidoria de Comunicació ha fet un seguit de millores a l’emissora relacionades amb les noves tecnologies que han donat com a resultat que la ràdio es pugui escoltar per Internet i disposi del seu propi web http://radio.vilassardemar.cat. També s’han fet altres millores en el terreny de les infraestructures com ara la instal·lació d’una nova antena amb balissament diürn (màstil pintat en els colors que estableix la llei, blanc i vermell) i balissament nocturn (llum de color vermell perquè l’antena pugui ser vista a la nit), així com la renovació de part de l’equip informàtic.  

Pel que fa a l’audiència, la quarta onada 2009 del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, donava al mitjà una audiència de 5.000 oients i la situava entre les més escoltades de la comarca.