AMED és un projecte liderat per
la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat,
que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, els consells comarcals
i els gremis de restauració. Els objectius d'aquest projecte consisteixen en
identificar i acreditar els establiments que ofereixen opcions d'alimentació
mediterrània i d'oci actiu, per als seus clients. Els restaurants acreditats
estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a
establiments AMED.
L'oferta gastronòmica que es serveix en aquests
restaurants, garanteix:
- La utilització
d'oli d’oliva, per amanir i preparar els plats.
- Una àmplia
oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.
- Prioritat de
peixos i carns magres en la confecció dels plats.
- Fruita fresca
abundant com a postres en les cartes de l'establiment.
- La inclusió de
productes integrals.
- L'oferta de
làctics amb baix contingut en greix.
- La
possibilitat de consum de vi per copes o unitats individuals.
- La difusió de
material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu.
- Tot això sense
incrementar el preu del menú.
Per
a més informació: www.amed.cat.