Tres restaurants reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

El Terral, El Sot i l’Atlàntida 2 són els tres restaurants de Vilassar de Mar que han rebut l'acreditació AMED, incorporant-se al projecte pioner a l'estat espanyol en promoció de la dieta mediterrània. L'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, i el president del Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Lluís Salleras, van ser els encarregats de lliurar les acreditacions en el marc de la inauguració de la Setmana de la Salut que es va encetar ahir a Vilassar de Mar i que s'allargarà fins al 15 d'abril.

AMED és un projecte liderat per
la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat,
que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, els consells comarcals
i els gremis de restauració. Els objectius d'aquest projecte consisteixen en
identificar i acreditar els establiments que ofereixen opcions d'alimentació
mediterrània i d'oci actiu, per als seus clients. Els restaurants acreditats
estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a
establiments AMED.

L'oferta gastronòmica que es serveix en aquests
restaurants, garanteix:

- La utilització
d'oli d’oliva, per amanir i preparar els plats.

- Una àmplia
oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.

- Prioritat de
peixos i carns magres en la confecció dels plats.

- Fruita fresca
abundant com a postres en les cartes de l'establiment.

- La inclusió de
productes integrals.

- L'oferta de
làctics amb baix contingut en greix.

- La
possibilitat de consum de vi per copes o unitats individuals.

- La difusió de
material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu.

- Tot això sense
incrementar el preu del menú. 

Per
a més informació: www.amed.cat.