Tolerància zero vers les agressions sexistes a la Festa Major de Vilassar de Mar

 La Festa Major de Sant Joan compta amb un recorregut de punts liles repartits per tot el mapa, per demanar ajuda sobre qualsevol tipus d’agressió sexista

L’Ajuntament de Vilassar de Mar estableix una ruta segura amb més il·luminació, punts liles i vigilància durant tota la Festa Major. Els punts liles estan repartits per tot el mapa de la vila, i es tracta d’ubicacions per demanar ajut en cas de presenciar o patir qualsevol tipus d’agressió sexista. En aquest cas, també és possible dirigir-se al personal de barra, personal de seguretat o serveis sanitaris.

El consistori rebutja fermament les agressions sexistes i la violència masclista en totes les seves formes. En concret, condemna els fets que van succeir a la prefesta de la Festa Major el passat 18 de juny, encara en procés d’investigació per part de la policia.

“Des de l’Ajuntament rebutgem totalment tot tipus d’agressions sexistes i condemnem qualsevol comportament que posi en perill la seguretat, així com la llibertat sexual i de gènere de les persones“, afirma Montse Gual, Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. I continua: “Les dones tenim dret a estar tranquil·les, vestir i caminar com vulguem sense tenir por que ens puguin agredir o incomodar. Hem de ser conscients del significat del consentiment”.

 

Horaris i ubicacions dels punts liles durant la Festa Major:

*Del 23 al 27 de juny, punt lila itinerant per la zona del passeig Marítim i la platja.

Dia 23:

Punt lila de 23.00 a 05.00 h a l'aparcament del Patronat Parroquial.

Punt lila de 23.00 a 05.00 a l'escola Pérez Sala.

Dia 24:

Punt lila de 21.30 a 01.30 h a l'Escola del Mar.

Punt lila de 23.15 a 05.30 h a l'aparcament del Patronat Parroquial.

Dia 25:

Punt lila de 19.30 a 04.30 h a l'aparcament del Patronat Parroquial.

Punt lila de 22.30 a les 03.30 a l'escola Pérez Sala.

Dia 26:

Punt lila de 22.30 a 02.30 h a l'Escola del Mar.

Violències sexuals a Vilassar de Mar

Segons les dades del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), des de principis d'any han sigut ateses 42 dones per violència masclista a la localitat de Vilassar de Mar a diferents contextos; ja sigui en l'àmbit domèstic, espais privats i/o públics. D'aquests casos, 5 s'han catalogat com a violències sexuals.

Per poder fer front a aquestes dades sobre violència de gènere al municipi, des de la Regidoria d’Igualtat es va aprovar el Pla d’Igualtat de Gènere el passat mes de març, on es preveu reforçar les activitats per a l’educació a escoles i instituts, entre d’altres accions, que es duran a terme pròximament amb la col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD). Consulta el Pla d’Igualtat Municipal aquí.