Reunió entre el Govern municipal i portaveus d’un grup de famílies preocupades per la seguretat ciutadana al municipi

El Govern municipal va reafirmar el compromís d’incrementar la presència policial al carrer

Ahir a la tarda, l’alcaldessa, Laura Martínez, i el regidor de Governació, Alfons Núñez, es van reunir amb els portaveus d’un grup de famílies preocupades per la seguretat ciutadana a Vilassar de Mar. A la reunió, també hi van participar el cap de la Policia Local i el cap de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Premià de Mar, que dona servei als municipis del Baix Maresme.

Els representants de les famílies van exposar les seves preocupacions, entre les quals el consum de drogues en parcs, baralles, ingesta d’alcohol al carrer i intimidacions a menors. En tot moment, van expressar la confiança en l’Ajuntament per anar de la mà i abordar de manera conjunta aquesta creixent preocupació.

Durant la reunió, el Govern municipal va reafirmar el seu compromís d’incrementar la presència policial al carrer mitjançant la reorganització dels serveis de la Policia Local en les franges horàries i zones més problemàtiques. També es va acordar un reforç de la presència de Mossos d’Esquadra per poder garantir la tranquil·litat dels habitants, sobretot els menors d’edat que pateixen intimidacions al carrer.

Tant Policia Local com Mossos d’Esquadra van informar sobre les diferents actuacions i detencions dutes a terme, destacant els reptes legals quan els delinqüents són menors.Van encoratjar les famílies a denunciar qualsevol incident i, en cas de por a represàlies, a trucar a la Policia Local (937541020) o als Mossos (112) per, simplement, comunicar els fets. D’aquesta manera queda registrat l’incident, la zona on s’ha produït i l’hora, informació crucial per a que els cossos policials puguin iniciar investigacions.

Finalment, es va acordar mantenir reunions periòdiques per fer el seguiment de les mesures adoptades.

El Govern municipal manté les portes obertes a escoltar les preocupacions de la ciutadania i demana als representants de les famílies que no es generi alarma social amb informació no verificada, fomentant una col·laboració constructiva per abordar les qüestions de seguretat ciutadana.