Vilassar de Mar presenta el seu primer Reglament de Participació

La presentació es farà el 25 de gener, a la Biblioteca Municipal, en un acte obert a tota la ciutadania

Aquest dimecres 25 de gener, a les 19 h, es presentarà a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín, el primer Reglament de Participació de Vilassar de Mar. Aquest reglament és el resultat de més de dos anys de feina conjunta de tots els grups municipals de l’Ajuntament i estableix el règim jurídic, així com les diferents modalitats, procediments i instruments que regiran la participació ciutadana en el nostre àmbit municipal.

La regidora de Participació Ciutadana, Marta Rovira, donarà la benvinguda i farà la presentació, que comptarà amb la participació dels representants de tots els grups municipals que han format part de la comissió de redacció del reglament.

L’objectiu del reglament, que es va aprovar el passat mes d’abril, és clar: millorar la qualitat democràtica en la presa de decisions, tot establint mecanismes de participació política que impliquin la ciutadania en la vida col·lectiva i en els assumptes públics.

És amb aquesta finalitat que es va crear la comissió de redacció per impulsar-lo la tardor del 2020. La van integrar representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament i, durant més de dos anys, va ser l’encarregada de definir els instruments i els mecanismes perquè la ciutadania pugui involucrar-se activament en la presa de decisions.

Per fer-ho, la comissió va comptar amb diversos recursos, entre els quals destaca la col·laboració de la ciutadania que, mitjançant una enquesta anònima en la qual van participar 423 persones, va donar la seva opinió sobre aspectes claus de la participació en el municipi.

Amb totes les eines al seu abast, la comissió va definir, per exemple, que la Reunió del Poble i el Sondeig d’Opinió seran els instruments que serviran per impulsar la participació ciutadana a Vilassar de Mar; i que el Consell de la Vila i els Consells Sectorials o Territorials seran els òrgans formals de participació.

Per conèixer més detalladament el contingut del reglament,  l’Ajuntament convida tota la ciutadania a assistir a la presentació d’aquest dimecres, a les 19 h, a la Biblioteca Municipal.