Es presenta el llibre "Civisme, transparència i participació local", sorgit del procés participatiu per elaborar una proposta d'ordenança de civisme a Vilassar de Mar

La presentació es va fer als jardins de Can Bisa

Ahir es va presentar el llibre “Civisme, transparència i participació local”, elaborat per professorat de la UAB sobre el procés participatiu, que es va fer l’any passat, per a la creació de la proposta d’ordenança de civisme del municipi a través de jurats ciutadans. El jurat ciutadà va comptar amb la participació de 10 persones voluntàries de Vilassar de Mar.

L’acte de presentació va estar presidit pel regidor de Participació Ciutadana, Gerard Grau, que va donar la benvinguda i va agrair als professors de la UAB la implicació en aquest projecte. Grau va destacar que aquesta iniciativa és un exemple clar de la feina que s’està fent a Vilassar de Mar en relació a la participació ciutadana, principalment pel que fa al desplegament del Reglament de Participació Ciutadana. Finalment, va agrair a tots els ciutadans i ciutadanes de Vilassar de Mar la seva participació en el projecte, i va posar en valor el paper de la participació ciutadana per crear espais de diàleg i convivència.

Joan Lluís Pérez, catedràtic de dret constitucional de la UAB i director del projecte, va agrair a l’Ajuntament de Vilassar de Mar la seva predisposició i en especial als membres del jurat ciutadà per participar en aquest projecte. Pérez va destacar la importància del significat de civisme com la plasmació de la democràcia en l’àmbit de les relacions humanes.

Manuel Sánchez de Diego, professor de la Universidad Complutense de Madrid i autor d’un dels capítols del llibre, va tancar l'acte parlant sobre la importància de la transparència local, considerant-la la clau per satisfer les necessitats d’informació de la ciutadania.

L’acte va finalitzar amb l’entrega d’un exemplar del llibre per a tots els assistents.