L’Ajuntament premia l’esforç dels estudiants de Vilassar de Mar amb els premis Esforç i Excel·lència

Els guardons, nou en total, consisteixen en set estades de dues setmanes en un camp de treball internacional i en dues activitats ludicoesportives

Excel·lir en els estudis té premi a Vilassar de Mar. L’alumnat de batxillerat i de cicles formatius del nostre municipi veurà recompensat el seu esforç acadèmic a partir d’ara amb els premis Esforç i Excel·lència, les bases dels quals es van aprovar en el Ple del passat mes de setembre. Amb aquests guardons, l’Ajuntament posa en valor l’esforç i el talent dels millors estudiants de cada curs acadèmic i els premia amb dues activitats: una estada de dues setmanes en un camp de treball internacional per a l’alumnat que opti a alguna de les tres primeres línies de premis i una activitat ludicoesportiva, a elecció, en territori català, per al grup classe que es presenti a la quarta línia. I és que aquests premis volen, a més, fomentar i promoure experiències educatives i de lleure transformadores, promoure la continuïtat en els estudis més enllà de l’etapa obligatòria i reconèixer el paper de les persones joves com a agents actius en la comunitat.

Cada curs acadèmic, s’atorgaran nou premis: quatre en la línia A1 (persones que durant el curs 2021-2022 hagin cursat 2n de batxillerat en instituts de Vilassar de Mar), un en la línia A2 (persones que han estudiat durant el curs 2021-2022, en instituts públics, 2n curs d’especialitats de batxillerats que no es cursen en instituts de Vilassar de Mar), dos en la línia B (persones que hagin cursat en el curs 2021-2022 l’últim curs de Cicle Superior de Formació Professional en un institut públic) i dos en la línia C (persones que hagin cursat 4 d’ESO en un institut de Vilassar de Mar durant el curs 2022-2023). Enguany, l’Ajuntament destinarà un pressupost total de 14.500 euros a aquests guardons.

Les línies A1, A2 i B tindran com a premi l’estada de dues setmanes en un camp de treball internacional. La persona premiada podrà escollir el destí en funció de la disponibilitat dels projectes existents i de les places disponibles per part de l’entitat gestora de camps internacionals. L’estada s’haurà de fer abans del 30 de setembre de 2023 i el cost d’inscripció del camp de treball i del bitllet d’avió no podrà superar els 1.500 €. En la línia C el premi serà una activitat ludicoesportiva que podrà ser escollida per la classe, ja que el premi serà col·lectiu, no podrà superar els 2.000 € per grup i també s’haurà de fer abans del 30 de setembre de l’any vinent. Totes les persones que vulguin optar a aquests premis hauran de complir amb els requisits establerts en les bases, entre els quals hi ha criteris com la nota de selectivitat i les notes en treballs de recerca o en les pràctiques, segons la línia a la qual s’opti. 

El termini de presentació de les sol·licituds per a les línies A1, A2 i B serà fins al 28 de febrer del 2023. El termini de notificació per a les sol·licituds per a la línia C finalitza el 3 de juny del 2023. La sol·licitud de participació a la convocatòria dels premis de les línies A1, A2 i B així com la resta de documentació detallada a les bases, haurà de presentar-se omplint el següent formulari en línia: https://tally.so/r/wQoDMA.

La sol·licitud de participació a la convocatòria dels premis de la línia C la realitzarà l’institut enviant un correu electrònic a torrenfe@vilassardemar.cat.