L’Ajuntament rep el premi Humana Circular Catalunya 2023

El guardó premia els bons resultats de Vilassar de Mar en la recollida de residus tèxtils

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha rebut el premi Humana Circular Catalunya 2023, guardó que la Fundació Humana Pueblo para Pueblo atorga als municipis col·laboradors de la Fundació que destaquen pels seus bons resultats en la recollida de residus tèxtils. En concret, a Vilassar de Mar les dades de recollida tèxtil a través dels 22 contenidors que Humana té a la via pública és de 3,91 kg/hab/any 2022. La mitjana de recollida d’Humana és de 2,5-3 kg/hab/any i Vilassar de Mar està per sobre. En total, al 2022 Humana va recollir 82,43 tones de tèxtil a Vilassar de Mar.

L’alcaldessa, Laura Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Adrià Saborit, han recollit el premi que avui ha portat la Fundació Humana a l’Ajuntament de la mà de Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.

Des de 2012, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i Humana Fundación Pueblo para Pueblo mantenen un conveni de col·laboració per a la recollida selectiva de roba i calçat usat al municipi. Podeu consultar la ubicació dels contenidors de recollida d’Humana a Vilassar de Mar, aquí.

El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania, donant una segona vida a una roba que si es diposita en el contenidor de resta (el de color gris) aniria a parar a la incineradora.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, a Catalunya cada persona genera en un any uns 22 kg de residus tèxtils. D’aquests, només 2,3 kg, l’11%, es recullen selectivament i la resta va a abocador. Tot i que Vilassar de Mar està per sobre d'aquesta dada, encara hi ha un gran marge de millora.