Ofrena floral a l'espai de dol perinatal del cementiri municipal

L'acte ha comptat amb la música en directe del saxofonista Rhys Pyefinch

Aquest migdia, una representació del consistori encapçalada per la regidora de Salut Pública, Carla Fernández, i l'alcaldessa, Laura Martínez, ha fet l'ofrena floral a l'espai de dol perinatal del cementiri municipal per visibilitzar i commemorar el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal, que recorda els nadons que han mort abans del seu naixement, en el moment de néixer o a pocs dies del seu naixement.

La regidora de Salut Pública ha explicat que l'acte és una mostra de suport a les famílies que han patit aquesta pèrdua. "Tots els dols són complicats, però el pitjor dol és el de la pèrdua d'un fill o una fila. És un moment molt traumàtic. Hem de fer més esforços i donar més recursos perquè aquestes famílies estiguin millor acompanyades", ha assenyalat. Carla Fernández ha finalitzat el discurs amb una frase que la va cridar especialment  l'atenció i que resumeix el seu sentir: "Fins i tot el més menut dels peus té el poder de deixar petjades eternes en aquest món". L'alcaldessa, Laura Martínez, ha posat èmfasi en el dol prenatal, un dol que -ha dit- "sovint ni tan sols s'explica i moltes vegades és un dol que es passa en silenci i és molt difícil de superar".

L'acte ha comptat amb la col·laboració del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i la música del saxofonista Rhys Pyefinch.