Vilassar de Mar torna a dir No a les violències masclistes

La programació consta d'una desena d'actes repartits entre el 4 i el 26 de novembre

“Vilassar de Mar diu No a les violències masclistes”. Un any més, aquest és el lema de la programació que l’Ajuntament, conjuntament amb les entitats feministes del municipi com són Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, ha organitzat per donar visibilitat al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones, el 25 de novembre.

La programació, repartida entre el 4 i el 26 de novembre, compta amb una desena de propostes de sensibilització i denúncia, entre les quals s’inclouen accions als instituts per arribar també a la població jove, col·lectiu clau per transformar la societat.

Aquest divendres 4 de novembre, la conferència sobre els ventres de lloguer dona el tret de sortida a la programació, que seguirà amb cinema, una hora del conte per als infants relacionada amb la igualtat de gènere, concentracions i performances, parades informatives, la lectura del manifest institucional, una xerrada sobre violència vicària, un taller d’autodefensa feminista per a joves i la realització d’un collage contra la violència masclista.

PROGRAMACIÓ

Divendres 4 de novembre

18.00 h Conferència sobre l'explotació reproductiva (ventres de lloguer), a càrrec de Núria González López. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Assemblea Feminista VdM i Viladona, amb el suport de l'Aula d'Extensió Universitària VdM).

Divendres 11 de novembre

18.00 h Cinema amb la projecció de la pel·lícula Sólo una vez. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Viladona)

Dijous 24 de novembre

17.30 h Hora del conte: Contes per la Igualtat, a càrrec de Gina Clotet, narradora professional. Adreçat a públic familiar. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Ajuntament)

19 h Concentració i performance contra la violència masclista. Amb l'actuació musical de Rosa Mateu i Meritxell Vinaixa. Plaça de l’Ajuntament. (Assemblea Feminista VdM i Viladona)

Divendres 25 de novembre

De 9 a 13 h Parada informativa sobre els recursos públics contra la violència masclista i programa de ràdio "Parlant de tot" en directe, a càrrec de Vilassar Ràdio. Davant del Mercat Municipal. (Ajuntament)

13 h Lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de Marta Rovira, regidora d’Igualtat. Plaça de l’Ajuntament. (Ajuntament)

18 h Xerrada: Violència vicària, a càrrec del SIAD de Vilassar de Mar i Montserrat Tur, jurista, mediadora i coach. Espai Galbany. (Ajuntament)

19 h Taller d’autodefensa feminista per a joves, impartit per Leandro Ortiz Fazio. Inscripció prèvia a l’App VdM o al web municipal a través de l’enllaç https://tally.so/r/nGe69p. Can Jorba. (Ajuntament)

Dissabte 26 de novembre

10.30 h Collage Tisores i paper contra la violència masclista. Vestíbul de la Sala Cultural M. Roser Carrau. (Viladona)

Durant el mes de novembre

  • Microteatre La Corda, per reflexionar sobre la violència masclista entre els joves, a càrrec de TeDebat. Instituts Pere Ribot i Vilatzara. (Ajuntament)
  • Exposició i PIDCES Lliures i sense por. Instituts Pere Ribot i Vilatzara. (Ajuntament)