Les cooperatives escolars tanquen el projecte CUEME amb la venda dels seus productes

Les cooperatives s'han instal·lat al mercat ambulant del dijous

Polseres, trencaclosques, clauers, punts de llibres... Tot amb material reciclat i fet pels alumnes. Són les cooperatives escolars del Vaixell Burriac i l'Escola del Mar que aquest matí, 19 de maig, venen els seus productes al mercat ambulant (av. Eduard Ferrés). És el final de curs del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME) de la Diputació de Barcelona que, des del 2013, l'Ajuntament ofereix a les escoles.

Les cooperatives que s'han trobat al mercat per vendre els productes que han elaborat amb materials reciclats són: Creaticop i Recoopera, del Vaixell Burriac, i Els 26 sumen i Cada somni compta, de l’Escola del Mar. 

Per una altra banda, la cooperativa de l’escola Franciscanes, The Original Coop 26, ha optat enguany per fer com a projecte una obra de teatre. L’obra, El geperut de Notre Dame, es representarà el 27 de maig, a les 16 h, a la Sala Cultural Maria Roser Carrau. 

Adreçat a les escoles de primària, Cultura Emprenedora a l’Escola és un projecte de la Diputació de Barcelona, que, a Vilassar de Mar, coordina l’Ajuntament. Cada curs, l’alumnat de 5è de les tres escoles participants en el nostre poble (Vaixell Burriac, Escola del Mar i Franciscanes Vilassar de Mar) posen en marxa una cooperativa per elaborar i vendre un producte i un servei. A través d’aquest projecte, aprenen a organitzar-se, decidir l’objecte de la seva cooperativa, fer els estatuts, donar d’alta l’empresa, crear un logotip, fer un estudi de mercats, crear un producte o servei, desenvolupar-lo i vendre’l.