La Fundació Ernest Lluch compleix 20 anys, 17 dels quals amb seu a Vilassar de Mar

La Fundació ho va celebrar el 19 de novembre amb un acte al jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch ha fet 20 anys i ho va celebrar el 19 de novembre en un acte, al jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, amb la presència de fundadors, patrons, família  i amics i amigues d'Ernest Lluch. L'acte també va comptar amb l'assistència del president de la Generalitat , Pere Aragonès. Diàleg, tolerància, pau, progrés i llibertat són els valors que els diferents parlaments que es van succeir durant l'acte van resssaltar del llegat que ens va deixar el vilassarenc Ernest Lluch i que la Fundació recull i transmet.

El director de la Fundació Ernest Lluch, Ferriol Sòria, va donar la benvinguda a tots els presents i va donar la paraula a l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, en la doble condició d’alcalde i patró de la Fundació donat que l’Ajuntament de Vilassar de Mar forma part del patronat de la Fundació. 

Damià del Clot va obrir l'acte donant la benvinguda a tothom i recordant que ja fa 17 anys que la Fundació té seu a Vilassar de Mar, convertint el municipi en la capitàl del diàleg, un dels pilars fonamentals de la Fundació i d'Ernest Lluch.

Mireia Lluch Bramon, filla d’Ernest Lluch, com a representant de la família, va assenyalar que des de la família "només podem tenir paraules d'agraïment per a totes i cadascuna de les persones i institucions que des de l'anonimat o públicament han ajudat a mantenir viva la memòria del nostre pare, parella, germà, cunyat, oncle o avi".

Cristina Gallach, patrona de la Fundació, va exposar els conceptes de diàleg i compromís associats a la figura d’Ernest Lluch.

El president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, va evocar la feina de la Fundació, amb tots els actes i les tasques dutes a terme, i molt especialment la tasca i els reptes de futur que la Fundació es planteja. "Han estat 20 anys apassionants, i ens fa il·lusió pensar que la idiosincràsia de la Fundació segueix essent un instrument útil per a la millora dels valors democràtics i per generar reflexió crítica a l'entorn de les preocupacions que afecten la ciutadania", va assenyalar.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser l'encarregat de finalitzar els parlaments agraint la tasca "ingent" que fa la Fundació Lluch per recordar la memòria i el llegat d'Ernest Lluch. Aragonès va destacar les "petjades de Lluch" en diferents àmbits com en el model de sanitat pública o en els models de relació territorial que són sobre la taula. Pere Aragonès va inistir en què "el valor del diàleg és un dels eixos centrals de l’agenda política a casa nostra" i va reivindicar que aquest valor "té més sentit quan es dona entre persones que són oponents i tenen visions diferents i treballen per trobar punts en comú, punts de consens i punts d’espai compartits".

L’acte es va cloure amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec de la soprano vilassarenca Rosa Mateu, acompanyada al piano per Meritxell Vinaixa, directora de l’Aula de Música de Vilassar de Mar.

Més informació, al web de la Fundació Ernest Lluch.