La Biblioteca Municipal acull l’exposició de la publicitat per la Festa Major dels anys 1917, 1921 i 1928

La mostra titulada ‘La publicitat per la Festa Major dels anys 1917, 1921 i 1928’ estarà disponible fins al 31 d’agost 

La Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín acull l’exposició ‘La publicitat per la Festa Major dels anys 1917, 1921 i 1928’, des del 3 fins al 31 d’agost. Es tracta d’un recull dels anuncis publicitaris dins dels programes impresos de la Festa Major de Vilassar de Mar dels anys 1917, 1921 i 1928. Aquests documents comercials publicats són els més antics que es conserven a l’Arxiu Municipal Damià Bas i Macià (AMVM).

La Cristina Simó, responsable de l’AMVM, ha declarat que respecte als documents exposats es destaca l’estil modernista i l’Art Decó, l’ús de la llengua catalana a les publicitats de l’època, així com els curiosos objectes i serveis que es promocionaven durant aquells anys. “Els anuncis són un reflex de l’activitat i de l’evolució econòmica i social d’aquest període històric al municipi”, ha afirmat Simó. La mostra ja es va celebrar del gener fins al març d’enguany a Can Bisa.

Aquesta mostra està organitzada per l’Arxiu Municipal (AMVM) i la Regidoria de Cultura i Festes Populars de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. S’hi podrà accedir de manera gratuïta durant tot el mes d’agost. 

Donacions per l’Arxiu Municipal

L’AMVM segueix ampliant els seus fons i recuperant la memòria històrica local per a les generacions futures amb donacions de: cartes, cartells, fotografies, escrits,... cedits per més de 220 persones, famílies, entitats, empreses, escoles, grups i associacions. Per formar part de les persones i/o entitats donants de documentació per l’Arxiu Municipal es pot contactar a través del telèfon 937502957, o bé, del correu arxiumunicipal@vilassardemar.cat.