Junta Local de Seguretat: Els robatoris amb força a domicilis disminueixen a la meitat en els darrers 12 mesos

El 21 de març s'ha celebrat la primer Junta Local de Seguretat del mandat

El 21 de març s’ha reunit la Junta de Local de Seguretat de Vilassar de Mar. Presidida per l’alcaldessa, ha comptat amb el regidor de Governació, els responsables de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Premià de Mar i de la Guàrdia Civil i amb representants de tots els grups municipals del consistori. Des del govern municipal han traslladat als responsables dels Mossos d’Esquadra la petició d’incrementar els efectius al Baix Maresme. Durant la reunió, també s’ha posat en relleu la bona cooperació i coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra fent front comú per millorar la seguretat al municipi. 

Segons l’informe de la Junta Local de Seguretat, els fets delictius a Vilassar de Mar en el darrer any han experimentat un lleuger augment del 2,4% respecte el mateix període de l’any anterior. Comparant el període de març de 2022 a febrer de 2023 amb el període de març de 2023 a febrer de 2024, s’ha passat de 970 a 993 casos coneguts, una xifra que continua molt per sota de la mitjana catalana.

La tipologia de delicte més comú és el furt, que suposa un 30% del total de casos i el conjunt de robatoris amb força ha disminuït un 9,3% respecte al període anterior. La reducció es deu sobretot a la disminució de casos de robatori amb força al domicili, que ha baixat més de la meitat, un 54,5%. L’alcaldessa ha valorat positivament aquesta dada: “Aquests són els robatoris que causen més sensació d’inseguretat entre la població perquè quan els lladres entren a casa teva és com si violessin la teva intimitat”. També han baixat els robatoris amb força a establiment, en un 14,3%. Per contra, ha augmentat el robatori amb força a l’interior de vehicle i el robatori amb força a empresa.

Els incidents i denúncies de convivència i civisme han augmentat un 2,3% del 2022 al 2023. 

A la reunió de la Junta Local de Seguretat, també s’ha donat compte de la implementació del Pla Local de Seguretat, aprovat el 2021, amb objectius estratègics que incorporen la perspectiva de gènere, disminuir les violències masclistes, fomentar la convivència i el civisme i la millora de la mobilitat i de la seguretat viària.