Inscripcions obertes a la Jornada sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) en dones, del 28 de maig

La jornada vol donar donar a conèixer el perfil femení del TEA

El 28 de maig, Jornada sobre el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) en dones

El 28 de maig, en motiu del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, la Regidoria de Promoció de la Salut, conjuntament amb les d’Ensenyament, Igualtat i Joventut, ha organitzat una jornada enfocada al coneixement i la conscienciació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) femení per donar visibilitat a les nenes, noies i dones amb TEA. Es tracta d’una acció formativa a través de la qual s’oferirà informació per conèixer i comprendre el perfil femení del TEA, i les diferències bàsiques amb el perfil masculí. La jornada, dirigida per quatre psicòlogues especialistes en TEA de Somni Psicologia, comptarà amb diversos testimonis per tal d'apropar-nos a la realitat de les persones amb TEA i de les seves famílies.

Inscripció prèvia a través del següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/1M9PHH0I2BsGUX1kmi3HUildHW-Wl32DEY5XBo1_VPrA/edit

Programa de la Jornada

Data: 28 de maig de 2022

Horari: de 10 a 14 h.

Lloc: Sala Cultural Maria Roser Carrau

10–10.10 h Benvinguda i breu presentació.

10.10-11h Què és el TEA Femení? Petita introducció teòrica sobre què és el TEA. Explicarem perquè hem de parar tanta atenció en el TEA Femení, perquè costa tant de diagnosticar i quines diferències hi ha amb el perfil masculí.

11-12 h Entrevista a testimonis reals. Es comptarà amb un noi i una noia amb TEA, amb l’objectiu de poder presenciar les diferències esmentades, i conèixer una mica més com és el dia a dia de persones amb TEA.

12–12.30 h Pausa-cafè

12.30-14 h Taula rodona: Com va ser la rebuda del diagnòstic a casa? Hem convidat pares i mares de persones amb TEA Femení, de les principals associacions del Maresme que treballen amb TEA (TEAMAR, Junts Autisme i Fundació Maresme), per tal que expliquin com ha estat la rebuda d’aquest diagnòstic a les seves cases.