La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les gairebé 76 tones recollides l’any passat a Vilassar de Mar han evitat 463 tones de CO2 a l’atmosfera.
La roba recollida procedeix dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza. Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a Vilassar de Mar des del 2012 i amb el conveni que ha renovat al 2022 incorporarà tres nous contenidors de recollida al poble.
Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a nivell local part dels recursos generats de la gestió de la roba amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Cada any atorga 35 vals, amb un valor de 30 € cadascun, que el departament de Serveis Socials reparteix entre les persones del municipi que ho necessiten. Cada val es pot bescanviar per roba a les botigues d’Humana que són a Barcelona.
La major part de la roba dipositada en els contenidors d'Humana es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació, i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials i a programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.