Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’ONG que gestiona la recollida selectiva de roba usada i calçat a Vilassar de Mar, ha lliurat avui 25 bons d’ajuda social a l’Ajuntament. Són els que li corresponen enguany al nostre poble per la recollida que s’hi fa de roba ja utilitzada i que ara seran repartits pel departament de Serveis Socials entre les persones del municipi que més ho necessiten. Cada val d’ajuda té un valor de 30 € i es pot bescanviar per roba o calçat a les botigues d’Humana que hi ha a Barcelona.
En un acte celebrat a l’Ajuntament, el responsable d’Humana a Catalunya, Eduardo Reyes, ha estat l’encarregat de lliurar els 25 bons d’enguany a la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa. En el lliurament també hi eren presents el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, i les tècniques municipals, Masep Tarrés, de Serveis Socials, i Marta Torrellas, de Medi Ambient.
Segons el conveni entre l’ONG i l’Ajuntament, amb aquests bons socials, Humana reverteix a escala local part dels recursos generats amb la gestió que es fa al nostre municipi de la roba que busca tenir una segona vida. També ajuda l’Ajuntament amb roba i calçat per a les persones necessitades en casos d’urgència com el que vam tenir enguany, al mes de gener, amb l’incendi de la nau ubicada a la cruïlla entre via Octaviana i Maria Vidal.
Així, i fins al passat mes de setembre, Humana ha recuperat gairebé 60 tones (58.629 kg) en els 22 contenidors distribuïts pel poble. Enguany, són tres més dels que hi havia fins l’any passat, en un intent d’augmentar la recollida d’aquests residus tan contaminants i de contribuir encara més a l’economia circular.
Segons ha explicat Reyes, al voltant d’un 95% de la roba recollida es reutilitzada. La major part d’aquesta roba es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. En aquest darrer cas, els beneficis serveixen per autofinançar la gestió de la recollida i preparació de la roba. A més, Humana duu a terme programes de desenvolupament a països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia com ara formació de professorat de primària, impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions.
Cal recordar la importància de portar tota la roba (personal i de la llar), el calçat i els complements que ja no volem al contenidor de roba, ja que les peces que no s’hi porten acostumen a acabar al contenidor de rebuig amb destí a la incineradora i no se’n poden obtenir beneficis mediambientals, econòmics i socials.