La Festa Major ha omplert els carrers de vida, música i alegria. Consulta l'àlbum de fotografies!

El sector guanyador de La Rierada ha estat la Gent pagesa

L'últim coet del castell de focs d'artifici, de color verd, va donar a conèixer el sector guanyador de La Rierada, la festa que divideix el poble en tres sectors i colors: el taronja dels Mestre d'aixa, el blau dels Pescadors Contrabandistes i el verd de la Gent pagesa. El color verd, representatiu de la Gent pagesa, serà l'any que ve, a la Festa Major 2024, el que il·luminarà la façana de l'Ajuntament.
 
Vilassar de Mar ha viscut durant quatre dies intensos, del 23 al 26 de juny, una festa on s'han congregat milers de persones per gaudir de l'àmplia programació festiva de Sant Joan. La Festa Major va començar divendres 23 de juny amb l'arribada del Pigat i la Lucia, a bord del Sant Ramon, amb una nombrosa cercavila encapçalada per l’alcaldessa, Laura Martínez, que va donar la benvinguda als gegants de Vilassar de Mar. La festa va continuar amb el tradicional pregó, enguany a càrrec de Pere Guardiola, en representació de la comissió del centenari de la UE Vilassar de Mar. Des del balcó de l'Ajuntament, Guardiola va recordar part de la història de la UE Vilassar de Mar. "En 100 anys, n'hem passat de tots colors: moments bons, regulars i situacions molt difícils, sobretot durant la guerra civil", va explicar. Des del 1900, ja es jugava a futbol a Vilassar, amb equips liderats pel president i fundador del club, Joaquim Carreres i Font, tot i que la fundació oficial de la UE Vilassar de Mar no és fins al 6 de juny de 1923 a través d'una fusió del Racing Vilassar i el Vilassar Futbol Club. Guardiola va repassar els set camps de futbol pels quals ha passat l'entitat, va tenir un record pels 32 presidents i per en Xevi Ramon i Pera, jugador i entrenador del futbol formatiu i el seu lema "para, mira i passa". Pere Guardiola va recordar que actualment el club de futbol centenari té 44 equips i 660 jugadors i jugadores i va convidar tothom a l'exposició sobre el centenari que fins al 30 de juliol es pot visitar al Museu Enric Monjo. 
 
Per Festa Major, les obres de rehabilitació del campanar de l'església van quedar finalitzades i la penjada de l’ase Innocenci, per rememorar la llegenda dels penjaases, i l’encesa de la flama del Canigó van tornar al seu emplaçament original. Relacionat amb aquest fet, durant la festa s'ha recuperat el toc manual de la Campana Major de l'església i s'han fet visites al campanar rehabilitat.  
 
El pubillatge també va agafar impuls durant aquesta Festa Major, en un acte molt emotiu a la plaça Pau Vila en què es va donar les gràcies als artífex del retorn del pubillatge al poble, la Núria Llinares i en David Sanjuan. Després de 10 anys, es va recuperar la tradició i es van nomenar els nous representants per a aquest 2023. Són: Núria Llinares (pubilla), Enric Loire (hereu), Júlia Batlles (pubilleta), Adrià Pagès (hereuet) i Xènia Pagès (dameta). L'acte va concentrar representants del pubillatge vinguts d'arreu de Catalunya i d'Andorra entorn la Torre d'en Nadal.
 
L'exhibició castellera va ser un altre focus d'atenció d'aquesta Festa Major amb els Capgrossos de Mataró acompanyats dels Castellers de Cornellà i els Castellers d'Esplugues. En primera ronda, els de Mataró van fer un 3d8 i els de Cornellà i els d'Esplugues un 3d7 cadascun. En segona ronda, els de Mataró van aconseguir un 4d8 i els de Cornellà i els d'Esplugues un 4d7. I en tercera ronda, els de Mataró van fer un castell de gamma alta, la torre de 8 amb folre, els de Cornellà un 5d6 i els d'Esplugues un atractiu castell 3d6 aixecat per sota. 
 
L'exhibició d'acrobàcies del vilassarenc Narcís Roca, en diferents vehicles de motor, també va deixar bocabadat el públic a la plaça Tarradellas. Roca va descobrir la seva passió pel motor i les dues rodes de ben petit, al taller del seu pare, expilot oficial de motocros.
 
Per part de La Rierada, també èxit de participació en la programació que van encetar amb els actes de prefesta com el Navega com puguis o l'escalabirres i els actes pròpiament de Festa Major com la glosa i especialment els concerts a l'antic Patronat. Entre aquests concerts, va destacar la nit de dissabte 24 de juny la presència de Mushkaa, nom artístic de la vilassarenca Irma Farelo (germana de Bad Gyal), entre un cartell musical de festes amb grups com Al·lèrgiques al pol·len, Ground Kids, Pachawa Sound o Mashup party.
 
Actes tradicionals com la subhasta de peix, les visites guiades per la ruta del patrimoni dels americans, la màgia de Màgic Grup Maresme, el teatre de La Tropa Teatre, els contes per a adults a la Biblioteca, les havaneres amb Barcarola, el concert de la Principal de la Bisbal, els concerts de revetlla i Festa Major, el correfoc amb els Mansuets de Foc, la trobada de cotxes clàssics, la fira d'americans, el concert de la Coral Englantina o la percussió dels Ssstrèpits no van faltar a la cita.
 
En resum, la Festa Major d'enguany ha estat una experiència inoblidable que ha comptat, una vegada més, amb la implicació de la ciutadania i les entitats.