Des del 28 de juny, Vilassar de Mar passa d'excepcionalitat a l'escenari d'alerta per la sequera

L'increment de les reserves d'aigua relaxa les mesures per la sequera

La Generalitat de Catalunya ha relaxat les mesures per la sequera a l’àmbit Ter-Llobregat, on es troba Vilassar de Mar, que torna a l’escenari d’alerta. La mesura es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del 28 de juny.

Actualment, el nivell de reserves en els embassaments de l’àmbit Ter-Llobregat se situa al 38,5%, amb 236 hm3, amb una tendència creixent arran de les pluges. Cal recordar que, a principis del mes de març, el nivell de reserves en l’àmbit Ter-Llobregat era del 15% amb 91 hm3. Es retorna així a l’alerta, un escenari en el qual s’hi va entrar durant el mes de novembre de 2022.

Mesures de la fase d'alerta

Les mesures que s’han d’aplicar en situació d’alerta per sequera impliquen una sèrie de limitacions en alguns usos, com la reducció d'aigua, respecte al consum normal, per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

També es defineix una xifra per al consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia, incloent activitats econòmiques i comercials.

  • Més informació sobre les mesures en la fase d’alerta, en aquest enllaç.