Comença el tractament d’endoteràpia per prevenir la plaga de processionària del pi

L'actuació s'ha iniciat al passeig dels Pins

Aquesta setmana, la regidoria de Via Pública ha iniciat el tractament d’endoteràpia per prevenir la plaga de processionària del pi de l’arbrat públic. L’endoteràpia vegetal és un mètode de tractament fitosanitari que consisteix a injectar en el tronc de l’arbre una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta i d’aquesta manera es combaten les plagues i malalties sense haver de fumigar i que, a més, permet focalitzar el tractament. L’endoteràpia actua sempre sobre l’insecte (larva i/o adult) que s'alimenta de l'arbre, no sobre els ous que ja estiguin instal·lats. 

Aquest tractament alternatiu és de baix impacte ambiental i menys agressiu per a l'arbrat que els tractaments convencionals. A més, no té afectació per a la ciutadania. El producte fitosanitari, en ser injectat i no polvoritzat, no provoca riscos a la població ni cap necessitat d'evacuació de la zona on es realitza el tractament. Per tot això, el tractament es farà en horari diürn. 

El tractament, el cost del qual és de 16.965,41 euros (IVA inclòs), s’aplicarà a tots els pins (207) i cedres (12) que són competència municipal, els quals es troben a la plaça de Pompeu Fabra, plaça dels Calafats, plaça del Barato, plaça Mossèn Andreu Teixidó, escola Vaixell Burriac, escola Pérez Sala, passeig del Veral de l'Ocata, plaça de Ca l'Abril, plaça del Notari Arús, jardí entre carrer Santa Eugènia i carrer Sant Maria, plaça de Joan Monjo i Pons, institut Vilatzara, plaça annexa a l’institut Vilatzara, camp annex de futbol, cementiri municipal, passeig dels Pins, parterres de la carretera d'Argentona i carrer Torrent de la Santa.