Presentada i en marxa la vintena edició del projecte Horitzó a Vilassar de Mar

Aquest projecte, que pretén reduir l'abandonament escolar, permet que, cada curs, deu alumnes compatibilitzin els estudis amb el seu primer contacte amb el món laboral

El projecte Horitzó 2022-23 ja està en marxa. El van presentar, el passat divendres, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, i la nova regidora de Joventut, Marta Rovira, tan sols uns dies després que l'alumnat que el cursa tingués el seu primer contacte amb el món laboral.

I és que el projecte Horitzó permet que alumnes de 4t d'ESO dels dos instituts de Vilassar de Mar facin pràctiques en tallers de diferents àrees i serveis municipals, així com en diversos comerços i entitats del poble que hi col·laboren, alhora que continuen amb els seus estudis, adaptats a un programa especial.

L’objectiu, com va recordar Tapias en la presentació, és clar: “Contribuir, des de les polítiques municipals, a reduir l’abandonament escolar. És quelcom molt important i nosaltres hem de posar el nostre gra de sorra des de l’Ajuntament”.

En la vintena edició d’aquest projecte al nostre poble, deu són els alumnes (sis del Vilatzara i quatre del Pere Ribot) que es beneficien d’aquest programa, que aquest curs incorpora dos nous tallers: el de monitoratge de menjador, les pràctiques del qual es fan a l’Escola del Mar, i el de perruqueria, que es fa a la perruqueria Nivana Costa.

Cada alumne pot cursar tres tallers per curs i, entre l’oferta, hi ha també els següents: serveis (brigada d’obres i serveis), jardineria (brigada de jardineria), educació infantil (La Bressoleta), atenció sociosanitària (Casal de Curació), floristeria (Blanc estudi floral) mecànica de bicis (Corriol), restauració (El Terral) i xarcuteria (Can Pucurull).

“Volem agrair a l’Ajuntament aquesta oportunitat que dona als alumnes de continuar vinculats al centre, alhora que entren en el món laboral, perquè això no es fa a tots els municipis”, va dir la directora de l’institut Pere Ribot, Marta Pons, en nom també de Marc Vilanova, director del Vilatzara.

“Els tallers estan molt bé. Alguns us agradaran més i altres menys, però a tots s’aprèn. Cal constància, anar-hi cada dia i ser puntual”, va explicar el Jofre, un dels alumnes del Vilatzara que el curs passat va seguir el projecte Horitzó.

“Les experiències i les valoracions dels alumnes ens serveixen per a anar millorant l’oferta”, va afegir Jordi Tapias.

Els directors dels dos instituts, juntament amb l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, els alumnes del projecte i els pares que van poder ser presents a la Sala de Plens van signar el conveni de col·laboració durant l’acte. 

“Jo vull animar molt els joves que comenceu aquesta etapa tan interessant, perquè el món del treball és un aprenentatge vital i aquest projecte us servirà per al futur”, va assenyalar la regidora de Joventut, Marta Rovira, en la cloenda de la presentació.

Després de la foto de família, l’alcalde, els regidors, els directors dels dos instituts i els coordinadors pedagògics del projecte de cada centre van desitjar sort als joves que, aquest curs, comencen la seva primera aventura en el món laboral.