Els patis de les escoles de Vilassar de Mar s’obriran els dissabtes amb activitats per als infants de 4 a 14 anys

L'Ajuntament oferirà aquest nou servei de manera gratuïta i en col·laboració amb els centres escolars públics del poble 

Els patis de les escoles de Vilassar de Mar esdevindran un nou espai públic per al poble a partir del 2 de juliol. Serà gràcies a Patis Oberts, un projecte que té com a objectiu ajudar les famílies que ho necessitin a compatibilitzar els treballs de cura de la canalla amb la feina i amb les diverses tasques domèstiques, alhora que s’augmenta l’accés al lleure per a tothom.  

Ofert de manera gratuïta per l’Ajuntament amb la col·laboració dels centres públics d’educació infantil i primària de Vilassar de Mar, aquest servei funcionarà tots els dissabtes de l’any (excepte els festius i els del mes d’agost), de 10 a 13 h, i està dirigit a les famílies que tinguin infants d’edats compreses entre els 4 i els 14 anys.

L’empresa Àmbit Escola serà l’encarregada d’omplir d’activitats la jornada dels infants que s’acullin al servei, que cada dissabte s’oferirà  en una escola diferent per optimitzar l’ús de tots els centres escolars. La primera, el 2 de juliol, serà l’Escola del Mar i les persones interessades només hauran de dirigir-se al centre.

Aquest programa permetrà, a més, potenciar el vessant educatiu i social dels patis escolars, tot generant espais segurs, educatius i d’interrelació per a les nenes i els nens que en gaudeixin.

La Generalitat finança aquest servei que, a Vilassar de Mar, aprofitarà els més de 15 anys d’experiència d’Àmbit Escola en educació i lleure infantil per oferir un programa d’activitats adaptat a les necessitats de les diferents franges d’edat.