Adaptada a les mesures covid, la cerimònia ha comptat amb la presència del regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, de representants de les direccions i coordinacions pedagògiques dels instituts de la vila, així com dels tutors dels tallers i de les famílies dels vuit alumnes que enguany han format part del programa.
El projecte Horitzó va néixer al 2002 amb l’objectiu de prevenir l’absentisme escolar i l’abandonament prematur dels estudis, tot oferint als alumnes una alternativa que els ajuda a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimula els seus interessos professionals i laborals.
Així, el passat 4 de juny, i amb un esmorzar informal, els vuits alumnes d’aquest curs van posar fi a la seva primera experiència en el món laboral. L’havien començada el passat 14 d’octubre i els ha permès fer pràctiques en tallers de diferents àrees de serveis municipals i en comerços de Vilassar de Mar.
Reduïda a causa de la pandèmia de la covid-19, l’oferta de tallers d’enguany incloïa un taller de serveis (brigada d’obres i serveis), un de jardineria (brigada de jardineria), un de fusteria (brigada de fusteria), un de mecànica de bicicletes (Corriol) i un de xarcuteria (Can Pocurull).
Durant el curs, els joves van poder fer-ne tres, un per trimestre, amb l’objectiu que descobrissin diferents possibilitats professionals.
“Valorem especialment que el projecte Horitzó hagi pogut tirar endavant la seva activitat en un any de pandèmia i agraïm la implicació que han tingut tant el professorat, com els serveis municipals i les botigues del poble que han participat en l'edició d'enguany”, ha destacat Tapias en l'acte de cloenda.