El Consell d'adolescents es posa en marxa amb objectius renovats

Aportar idees per millorar Vilassar de Mar i ajudar el jovent del poble. Aquest és el principal objectiu que es va marcar el Consell d’Adolescents de Vilassar de Mar en la seva primera reunió del curs 2021-2022. La trobada va tenir lloc el passat mes de desembre i va servir, entre altres coses, per perfilar també els propòsits generals d’aquest òrgan de participació política, recollit en el Pla local de joventut. Avui, 27 de gener, es torna a reunir a l'equipament de Can Jorba.

Format per 19 estudiants que representen les classes de 1r i 2n d’ESO dels dos instituts del municipi i els agrupaments escoltes Intayllú i Atzavara, el Consell va assenyalar entre aquests propòsits generals la intenció que aquest òrgan serveixi també per visibilitzar i representar l’adolescència de Vilassar de Mar, per conèixer gent nova i per formar part d’un moviment que permeti socialitzar la joventut. A la primera reunió del curs, els integrants del Consell van reflexionar també sobre el seu paper dins d’aquest òrgan i van concloure que han de fer d’altaveu de les propostes dels joves de Vilassar de Mar i fomentar el pensament crític fent propostes i donant consells, així com aportar diversió i alegria al mateix Consell. 

Alegria i diversió no en van faltar en el dinar de germanor que el Consell va celebrar en aquesta primera trobada dels curs, que també va servir perquè els seus integrants es coneguessin i posessin idees en comú. Generar una participació juvenil crítica, constructiva i transformadora és, de fet, l’objectiu estratègic que el Pla local de joventut 2021-2026 atorga a aquest òrgan, recollit dins de l’eix de participació social i que entén la participació política com la ciència i l’art de governar amb voluntat de servei i compromís, sense oblidar els valors. 

El Consell, que es trobarà, almenys, un cop al mes, comptarà enguany amb una partida pressupostària pròpia de 6.000 euros per fer accions. 

  • Vídeo resum de la 1a trobada del curs, l'1 de desembre de 2021: