15 de juny: Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Objectiu: donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar la societat

L’Ajuntament de Vilassar de Mar se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, una jornada impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per donar visibilitat a la greu problemàtica que afecta la gent gran arreu del món i sensibilitzar la societat per erradicar qualsevol forma de violència contra les persones grans.

El maltractament a les persones grans pot manifestar-se de moltes formes, incloent-hi l'abús físic, psicològic, emocional, financer i fins i tot la negligència. Exemples d'això poden ser situacions com insults i humiliacions, privació de medicaments necessaris, manipulació de diners o béns sense consentiment, o deixar de proporcionar les cures bàsiques requerides.
L’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Xarxa de Comarques per l’Envelliment, va crear aquest vídeo, del qual ens fem ressò, per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica i animar a dir "Prou!" a les situacions de maltractament a les persones grans.

A Vilassar de Mar treballem per la millora de la qualitat de vida de les persones grans. Si pateixes o detectes una situació d’abús o maltractament, comunica-ho a Serveis Socials, als serveis sanitaris o als cossos de seguretat.