La sessió plenària ordinària del 20 de febrer va començar amb l’aprovació de l'acta de la sessió anterior del dia 16 de gener. Igual que va passar en el darrer ple, l’oposició va votar-hi en contra i no es va poder aprovar perquè volen que a les actes hi hagi una relació dels precs i preguntes que formula l’oposició durant els plens. L’alcalde va explicar que s’està treballant perquè a les vídeoactes es pugui seleccionar el que diu cada grup però des de l’oposició es va recalcar que no és suficient en la vídeoacta sinó que també ho volen a l’acta del plenari.
Seguidament es va aprovar la compatibilitat d’activitat de l’arquitecta municipal per exercir l’activitat privada d’arquitecta per compte propi. El punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-Gent per Vilassar de Mar i Cs, l’abstenció del PSC i Junts per Vilassar i el vot en contra de Babord. Des del PSC i Junts per Vilassar es va criticar el fet que la sol·licitud de la treballadora està aprovada per silenci administratiu ja que ella la va presentar el 30 d’agost del 2019. L’abstenció mostrava el rebuig a les maneres de fer del govern. Babord, que també es va afegir a la crítica del silenci administratiu, a més va explicar que voten en contra perquè hi ha certs llocs de treball, amb certa responsabilitat, on és molt delicat parlar de temes de compatibilitat perquè tot i que la llei l’autoritza alerta de tots els casos en què la comptabilitat quedaria nul·la. Des de Junts per Vilassar es critica que s’aprova per silenci administratiu un tema que hauria d’haver-se aprovat per ple, tot i recalcar que des del seu grup sí creuen que un treballador públic pot compatibilitzar la seva feina a l’Ajuntament amb una altra feina.
A continuació, es va aprovar acceptar l'encàrrec de gestió i aprovació de la proposta del conveni interadministratiu per a la contractació del servei públic de salvament i socorrisme a les platges de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar. Es va aprovar amb els vots a favor del PSC, Cs i ERC-Gent per Vilassar de Mar, el vot en contra de Junts per Vilassar i les abstencions de Babord. Des de Cs, que va votar a favor, es va recordar que caldria establir mecanismes de control perquè el contracte funcioni correctament i al final de temporada es pugui valorar si el servei era l’esperat. Des del PSC es va preguntar si es podria contractar el servei sense pressupost i se li va respondre afirmativament. Des de Babord van parlar que estaven d’acord en què el servei estigui mancomunat i sigui extern però van trobar discrepàncies entre els plecs administratius i els tècnics que els feien dubtar. En aquest punt va intervenir la Secretària municipal per explicar que en la plenària el que s’aprovava era el conveni per poder fer els plecs i que els plecs encara no estaven redactats. Des de Junts per Vilassar es va votar en contra perquè creuen que cal potenciar més l’espai marítim i perquè la temporada de platja comença molt abans del servei que pretén aprovar l’Ajuntament amb inici al juny. La regidora de Salut Pública, Núria Arasa, va explicar que al govern també li agradaria que el servei de vigilància i socorrisme comencés abans però tenen limitacions pressupostàries per fer-ho.
A la part de control es van presentar, finalment, dues mocions no resolutives de les tres que constaven a l’ordre del dia:
La primera, la presentada pel grup municipal de Babord contra la persecució ideològica, en defensa del dret a protesta i a la desobediència civil. Entre els acords, exigir la llibertat immediata sense càrrec de totes les persones empresonades per motius ideològics, en defensa dels drets fonamentals i en l’exercici d’aquests, així com l’absolució de totes les persones encausades pels mateixos motius. La moció denunciava que la repressió té moltes cares i afecta a moltes vides només per participar a manifestacions o altres lluites. La moció es va aprovar amb els vots del grup proposant, Junts per Vilassar i ERC-Gent per Vilassar de Mar, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Cs. Des del PSC es va tornar a explicar en una plenària que no valorarien les mocions que al seu entendre no aporten res a títol municipal, tot i afirmar que la desobediència civil seria l’antítesi de la democràcia. Des de Junts per Vilassar i ERC-Gent per Vilassar de Mar es va compartir la voluntat de denúncia de la moció. Per part de Cs, es va criticar que quan a la moció parla de desobediència no es té en compte que amb aquesta desobediència es vulneren els drets d’altres persones. El seu portaveu, Juan Díaz, va afirmar que no admet que diguin que en aquest país hi ha gent a la presó per motius ideològics: “estan presos pel que fan no pel que diuen”, va sentenciar. Entre els acords de la moció també hi ha el de formalitzar convenis de col·laboració destinats a donar suport a la lluita antirepressiva i en defensa dels drets humans a entitats com Irídia, Alerta Solidària i Sanitaris per la República, entre d’altres, que treballin per la igualtat efectiva i la no discriminació o donant suport sanitari a primera línia de manifestacions de risc. La moció també exigeix al govern espanyol la derogació de la coneguda com a Llei Mordassa, la derogació de l’article 573 del Codi Penal i exigir al Ministeri de l’Interior la fi del règim FIES i l’aïllament dins la presó.
La segona moció, no resolutiva, la va presentar Junts per Vilassar, per la declaració d'emergència climàtica i l'establiment d'accions encaminades a revertir-la. Durant la plenària es va votar incorporar un primer acord a la moció per declarar l’emergència climàtica a Vilassar de Mar. Entre la resta dels acords hi ha el d’aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya; incorporar, en el pla de mandat, els 4 principis de l’Agenda Urbana de Catalunya; crear un consell amb representants polítics i teixit social pel seguiment de les accions; fixar una agenda d’objectius amb perspectiva local, planificar la implantació d’objectius i destinar-hi els recursos necessaris, entre d’altres. La moció es va aprovar amb els vots a favor de tota l’oposició i només els vots en contra del govern, que recordem es troba en minoria. Tots els grups de l’oposició van criticar la poca acció del govern envers aquest tema. Des de Cs es va posar de manifest que el plenari ha anat aprovant mocions no resolutives relacionades amb la gestió urbanística i mediambiental que no s’han portat a terme. Des del PSC també van manifestar que la moció s’ha de convertir en una comissió per establir accions concretes. Des de Babord van coincidir amb els arguments anteriors i van recordar que és important que es parli d’emergència climàtica. Per al govern és indubtable que cal abordar l’emergència climàtica des de l’àmbit municipal però respecte a la moció no estan d’acord amb afirmacions de la part expositiva i tampoc amb què la moció no vagi acompanyada d’un pressupost amb uns objectius dimensionats econòmicament. Van encoratjar a l’oposició a fer propostes, treballades en comú, perquè en els propers pressupostos, que encara no s’han aprovat, hi hagin partides destinades a l’emergència climàtica.
El punt 6, la moció del grup d'ERC-GxVdM per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, finalment es va retirar de l’ordre del dia.
En el torn de prec i preguntes:
Des de Cs no se’n va formular cap.
Des del PSC es va preguntar pel motiu pel qual no s’ha recepcionat l’obra del carrer d’en Roig; es va demanar un llistat de les ajudes sol·licitades a la Diputació de Barcelona en el marc del catàleg de serveis pels ajuntaments; també es va demanar que se'ls facin arribar els acords que es prenen a la Taula de Mobilitat; els criteris que es segueixen a la poda, i una relació dels danys i afectacions del temporal Glòria, entre d’altres.
Des de Babord, es va preguntar pel punt en què es troba l’ordenança reguladora d’habitatges d’ús turístic i es van mostrar crítics amb el resultat de l’obra del camí que uneix Premià de Mar amb Vilassar de Mar a l’altura del Mercat de Flor. Des del govern es va explicar que la Generalitat havia obligat a posar sauló amb resina enlloc d’asfaltat. També van preguntar al govern sobre com valoren l’entrada de la Ronda Vilassar des de la N-II des del punt de vista de seguretat viària. Finalment, Pau Arona va avançar que en el proper ple, on no hi podria assistir, faria efectiva la seva renúncia com a regidor de Babord per temes professionals. Arona es va acomiadar del plenari després de 2 anys i mig com a regidor amb paraules d’agraïment al seu grup Babord i a totes les persones que el formen, també als regidors i regidores del ple pel seu tracte i al personal treballador de l’Ajuntament. Tots els regidors, de tots els grups, li van desitjar molta sort i encerts.
Per part de Junts per Vilassar també es van preguntar per les llicències de pisos turístics a Vilassar de Mar; per l’obra de la Diputació a la carretera d’Argentona on van parlar de perillositat de les illetes i de l’embut de trànsit que es produeix just davant del Pavelló d’esports; i també van demanar informació sobre la poda.