Les cooperatives escolars, al mercat ambulant d’aquest dijous

El mercat ambulant està ubicat a l'avinguda Eduard Ferrés durant el matí

Aquest dijous 19 de maig, les cooperatives de dues de les escoles de Vilassar de Mar que participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) vendran al mercat del dijous els productes que han fet aquest curs. S’hi instal·laran a partir de les 9.15 del matí per exposar i vendre les seves creacions i avançar un pas més en el procés del projecte, que té com a objectiu promoure els valors del cooperativisme i l’emprenedoria.

Les cooperatives que es trobaran al mercat per vendre els productes que han elaborat amb materials reciclats són: Creaticop i Recoopera, del Vaixell Burriac, i Els 26 sumen i Cada somni compta, de l’Escola del Mar. 

Per una altra banda, la cooperativa de l’escola Franciscanes, The Original Coop 26, ha optat enguany per fer com a projecte una obra de teatre. L’obra, El geperut de Notre Dame, es representarà el 27 de maig, a les 16 h, a la Sala Cultural Maria Roser Carrau. 

Adreçat a les escoles de primària, Cultura Emprenedora a l’Escola és un projecte de la Diputació de Barcelona, que, a Vilassar de Mar, coordina l’Ajuntament des de 2013. Cada curs, l’alumnat de 5è de les tres escoles participants en el nostre poble (Vaixell Burriac, Escola del Mar i Franciscanes Vilassar de Mar) posen en marxa una cooperativa per elaborar i vendre un producte i un servei. A través d’aquest projecte, aprenen a organitzar-se, decidir l’objecte de la seva cooperativa, fer els estatuts, donar d’alta l’empresa, crear un logotip, fer un estudi de mercats, crear un producte o servei, desenvolupar-lo i vendre’l.