Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli estem generant un residu que contamina si no el reciclem. L’oli de cuina no l’hem de llençar per l’aigüera ja que, degut a les seves propietats físiques i químiques, pot provocar embussos al sistema de clavegueram, l’aparició de males olors i augmentar els costos de depuració de l’aigua. A més, una gestió inadequada d’aquest residu pot contaminar recursos naturals com les aigües subterrànies o els sòls. Per això, l’Ajuntament ha començat a instal·lar contenidors on dipositar l’oli domèstic.
Estaran ubicats a:
- Carrer Manuel Roca/carrer Nou
- Av. Lluís Companys/Via Octaviana
- Carrer Santa Eulàlia/Sant Artur
- Carrer Santa Eugènia (davant l'institut Pere Ribot)
- Carrer Ronda Vilassar/Maria Vidal
- Carrer Sant Josep (costat plaça Vicenç Casanovas)
- Torrent del Porxo/Dr. Fleming
- Carrer Cuba/Maria Vidal
D’aquesta manera, reciclar l’oli domèstic serà ara molt més fàcil. Només caldrà omplir una ampolla de plàstic buida amb l’oli de cuina que haguem acumulat i dipositar-la ben tancada a un dels contenidors que trobarem al carrer o portar-la a la deixalleria (mòbil o fixa) com fins ara. Amb el reciclatge d'aquest residu, s'obté biodièsel i també es poden fer sabons, adobs orgànics, ciris, pintures o vernissos. L’oli dels contenidors serà recollit per la Fundació CEO del Maresme, segons el conveni amb l’Ajuntament.
La campanya informativa per reciclar l’oli domèstic comptarà amb la col·laboració d’alumnat dels instituts Pere Ribot i Vilatzara, dins dels serveis comunitaris que faran. Aquests alumnes, prèvia formació per part de l’Ajuntament i de la Fundació CEO, efectuaran tallers de conscienciació sobre la importància de reciclar l’oli als grups de cinquè de primària de diferents escoles. A més, el 28 de maig, dins la fira PrimaVeral market, hi haurà carpes informatives on es repartiran fulletons i embuts amb rosca entre les persones que s’hi arribin. També es comptarà amb la col·laboració de les escoles per fer arribar embuts a les famílies dels alumnes.