El Consell d’Infants acorda fer una campanya amb diferents accions per conscienciar la ciutadania sobre com tenir cura del mar i la nostra platja

Durant la trobada, el Consell d’Infants va escollir els nous representants de Vilassar de Mar per al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC)

El passat dimecres 20 d'abril es va celebrar la vuitena trobada del Consell d'Infants de Vilassar de Mar d'aquest curs. Els 15 consellers i conselleres de 5è i 6è de primària, representants de totes les escoles del poble i del Tucutuc, van compartir i debatre les propostes per millorar les platges de Vilassar de Mar i el medi marí. Ho van fer amb tres membres de la Comissió de platges de Vilassar de Mar, encapçalada per la regidora de Promoció de la Salut, Núria Arasa, i les tècniques de Medi Ambient i de Promoció de la Salut del consistori.

De forma conjunta, Ajuntament i Consell d’Infants van acordar posar èmfasi durant aquest any en la informació i la conscienciació ciutadana sobre com tenir cura del mar i com fer un ús més respectuós de la nostra platja. Es materialitzarà en una campanya amb diferents accions que s’acabaran d’acordar amb el Consell d’Infants i que implicaran les escoles, el propi Consell d’Infants i les famílies del poble.

Cal recordar que aquest curs el Consell d’Infants treballa com millorar l'ODS 14 'conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible'.

Relacionat amb aquest tema, el proper dissabte 7 de maig el Consell d'Infants farà una travessia a bord del vaixell centenari Sant Ramon, gràcies a la col·laboració de l'entitat Bricbarca, per explorar el front marítim des d'una altra perspectiva.

D’altra banda, durant la trobada, el Consell d’Infants va escollir els nous representants de Vilassar de Mar per al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). Fins al novembre de 2022 serà Roger Saurina, representant actual de 6è de l'Escola Pérez Sala i després agafarà el relleu Mayssae Ourdi, representant del Tucutuc.

  • La Berta Pitarque i la Mayssae Ourdi ens fan un resum de la trobada: