Alumnat del projecte CUEME aprèn a dissenyar el logotip de la seva cooperativa

El projecte CUEME promou el cooperativisme i l’emprenedoria a l'escola

El passat 18 de gener, dins del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) d’aquest curs 2023-2024, impulsat per la Diputació de Barcelona, es va dur a terme el taller “Dissenya el logotip de la teva cooperativa”, a l’escola Franciscanes de Vilassar de Mar. Aquest taller va ser conduït per la dissenyadora vilassarenca Elisabet Elias, amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Durant la sessió, la dissenyadora va donar a conèixer als infants de cinquè de primària diverses eines per poder crear el logotip de la seva cooperativa, incidint en aspectes clau com ara que el logotip ha de transmetre la idea del negoci, ha de tenir una selecció tipogràfica adequada al missatge que es vol donar, i altres consideracions rellevants referides a l’ús de la lletra, les imatges i l’impacte del color.

Amb les directrius donades i el nom de la cooperativa establert, l’alumnat va començar a dissenyar el seu propi logotip a l’aula amb l’ajuda i assessorament de la dissenyadora, com es pot apreciar a les imatges que acompanyen la notícia.

En aquesta nova edició del projecte CUEME, que promou el cooperativisme i l’emprenedoria, l’alumnat de cinquè de primària de l'escola Franciscanes Vilassar de Mar, l’Escola del Mar i l’escola Vaixell Burriac treballarà durant el curs les diferents fases de la creació d’una cooperativa de productes o serveis i farà totes les passes per posar-la en marxa.