Els ajuts econòmics escolars del curs 2022-2023 incorporen com a novetat ajuts per a una activitat extraescolar per infant

Enguany, els ajuts econòmics escolars s’han distribuït en quatre programes, un més que l’any passat

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar obre el 3 de maig el termini de presentació de sol·licituds d’ajuts econòmics escolars (activitats extraescolars, colònies i sortides, llibres de text i material escolar i menjador) i d’activitats en període vacacional per al curs 2022-2023. El 13 de juny, començarà el d’ajuts d’escolarització a l’Escola Bressol Municipal.

Enguany, els ajuts econòmics escolars s’han distribuït en quatre programes, un més que l’any passat, per incloure ajuts per a una activitat extraescolar per infant, d’entre les següents: esportives, d’aprenentatges de llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnologia.

Com a norma general, en podran ser beneficiàries les famílies d’infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i de segon cicle (0-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys), que compleixin els requisits de la convocatòria.

Programa 1

 • Ajuts de colònies i sortides escolars
 • Ajuts de llibres de text i material escolar
 • Ajuts complementaris de menjador escolar: aquest ajut serà complementari a l’atorgat pel Consell Comarcal del Maresme

Per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de segon cicle (3-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys)

Programa 2

 • Ajuts a l’escolarització i menjador a l’Escola Bressol Municipal (0-3 anys) per a infants empadronats a Vilassar de Mar.

Programa 3

 • Ajuts a les activitats de casals en períodes vacacionals: casal de Nadal 2022, Setmana Santa 2023 i estiu 2023, organitzats per les AFA de Vilassar de Mar i per serveis municipals, per a infants empadronats en el municipi i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i segon cicle (0- 6 anys), educació primària (6-12 anys) i de 1r i 2n cicle d’educació secundària obligatòria (12- 16 anys).

Programa 4

 • Ajuts econòmics per a la realització d'activitats extraescolars podran ser beneficiàries d'una única activitat per infant, d'entre les següents: esportives, d'aprenentatges de llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnologia, per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d'educació infantil de segon cicle (3 - 6 anys), d'educació primària (6 - 12 anys) i de 1r i 2n cicle d'Educació Secundària Obligatòria (12 - 16 anys).

No seran objecte de subvenció ni de prestacions econòmiques les despeses següents:

 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives, modalitats i/o esports que no estiguin reconegudes per la Secretaria General de l’Esport.
 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives extraescolars que estiguin finançades pel Pla català “l’Esport a l’Escola”.
 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats extraescolars no organitzades per entitats (AFAs, entitats esportives, etc.) o centres educatius que no estiguin autoritzats formalment pels organismes corresponents de la Generalitat de Catalunya per portar a terme l’activitat.
 • Activitats de reforç escolar o suport a la tasca escolar.

Termini i lloc de presentació de les sol·licituds:

 • Per al programa 1, 3 i 4 es podran recollir a l’edifici de l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40). El termini de presentació de les sol·licituds serà del 3 al 20 de maig. Caldrà demanar cita prèvia trucant al 93 754 05 00, de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i dilluns i dimecres de 15 a 18.30 h. El termini de revisió serà del 28 de juny al 4 de juliol, també demanant cita prèvia en el mateix horari.
 • Programa 2: les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Escola Bressol Municipal (av. Eduard Ferrés, 168), del 13 de juny al 8 de juliol de 2022.

Paral·lelament, s’obre el termini per a la presentació dels ajuts econòmics per menjador escolar del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, gestionat pel Consell Comarcal per al curs 2022/2023, que també s'han de sol·licitar als Serveis Socials (edifici de l’Escola Nàutica), fins al 30 de juny.

Consulteu la convocatòria