Aquest vespre, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color blau amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

El Dia Mundial de la Diabetis té lloc el 14 de novembre amb l'objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia

La data de celebració d'aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l'aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina el 1922, i enguany se'n celebra el centenari. 

Segons dades de la Federació Internacional de Diabetis, actualment la malaltia afecta 537 milions de persones adultes arreu del món, és a dir, 1 de cada 4 persones. A Catalunya la xifra se situa al voltant de 600.000 persones. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de l’any 2021, el 7,8% de la població de 15 i més anys té diabetis. 

D'altra banda, cal tenir en compte també el paper que juguen els determinants socials. Al món més de 4 persones amb diabetis viuen en països d'ingressos baixos i mitjans. En el cas de Catalunya, la malaltia és el triple de freqüent en persones de classe social desfavorida i 6 vegades més freqüent en persones amb estudis primaris o sense estudis.