La sessió plenària corresponent al mes de novembre va començar donant compte del compliment dels terminis previstos legalment per al pagament de les obligacions de l’Ajuntament i els seus ens dependents. I a continuació es va donar compte del seguiment de les obligacions trimestrals de subministrament d’informació d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Alhora, per despatx d’ofici, es va donar compte del decret de l’alcaldia, amb data de 4 de novembre, de reconeixement de situació catastròfica a causa de les fortes pluges del passat 12 d’octubre a Vilassar de Mar, als efectes d’obtenir ajudes per part de la Subdelegació del Govern. També es va informar que el ple del 15 de desembre es celebrarà el dia 22 del mateix mes perquè el dia 6 i 8 de desembre són festius i no donaria temps a celebrar la comissió informativa prèvia al ple.
A la part resolutiva, es van aprovar provisionalment les bases per a la concessió de subvencions a entitats per al foment de la pràctica d’activitats físiques i esportives a Vilassar de Mar, corresponents a l’exercici 2016. El regidor d’Esports, Àngel Font, va explicar que es tractava de formalitzar uns criteris per donar subvencions als clubs i entitats esportives que ja s’estaven aplicant des de feia anys. Font va detallar que els criteris es basaven en el nombre d’esportistes, la capacitat econòmica i el foment de l’esport femení dels clubs o entitats. Font va recordar que hi ha 30.000 euros a repartir entre les escoles d’iniciació esportiva i va explicar que, entre els criteris de valoració, per cada esportista masculí es meritarà 1 punt i per cada esportista femenina 1,3 punts. També va explicar que hi ha 6.000 euros per als esports de lleure. En aquest darrer cas una de les modificacions més importants és que es repartiran 3.000 euros de forma igualitària entre totes les entitats i els altres 3.000 segons el nombre d’esportistes de cadascuna. Tots els grups es van felicitar per la iniciativa i la proposta es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-VdM diu Sí, Gent per Vilassar de Mar, CiU, PSC i Vilassar de Mar sí que pot/sí puede i les abstencions de C’s i Babord, aquest últim per poder presentar al•legacions. Les bases aprovades es publicaran al BOP i restaran exposades al públic durant el termini de 15 dies.
A la part de control es van presentar tres mocions. La moció no resolutiva de VdM sí que pot/sí puede per a la creació d’una comissió impulsora per redactar el reglament del “Consell Municipal d’Igualtat” va quedar rebutjada amb els vots en contra d’ERC-VdM diu Sí, Gent per Vilassar de Mar i CiU, les abstencions del PSC i C’s i els vots a favor del grup proposant i Babord. Els grups que van votar en contra i els que es van abstenir van coincidir en què el contingut de la moció era bo però que en aquest tema s’havia d’aprofitar el que ja existeix, és a dir, la Comissió d’Igualtat, un organisme que el govern es va comprometre a ampliar i obrir a la resta de grups municipals i a la xarxa associativa. Actualment la comissió està formada per tècnics municipals i polítics del govern.
La moció no resolutiva, presentada per ERC-VdM diu Sí i Gent per VdM, de declaració de suport al referèndum i al procés constituent, una moció provinent de l’ANC de Vilassar de Mar, es va aprovar amb els vots dels dos grups proposants, de Babord i de tres dels cinc regidors de CiU, l’abstenció dels altres 2 regidors de CiU i de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede, i el vot en contra de C’s. El PSC va demanar no participar en la votació perquè segons va dir la seva portaveu “no volem que se’ns utilitzi” i en el moment de les votacions les dues regidores d’aquest partit van marxar de la sala.
Per urgència, es va debatre la moció de mobilitat del Maresme aprovada dimarts passat al Consell Comarcal amb un text consensuat també amb la Coordinadora Preservem el Maresme. El plenari vilassarenc va aprovar-la amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede, que es va abstenir per manca d’informació sobre aquest tema. La moció recull pràcticament totes les demandes de l’anomenada Declaració del Maresme que es va aconseguir per acord polític i civil el 2015 i afegeix en l'apartat dels acords la redefinició de l'autopista C-32 com a alternativa a una carretera N-II més racionalitzada i entesa com a “eix cívic” i contempla com a "prioritària" la gratuïtat de la C-32 per als maresmencs.
En l’apartat de precs i preguntes, Vilassar de Mar sí que pot/sí puede va pregar que l’Ajuntament es mostri a favor del manifest d’Oviedo, iniciativa que demana la derogació de la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local; va preguntar sobre els criteris de la poda; sobre la ràtio d’operaris de neteja, contenidors d’escombraries i papereres per habitant; va demanar una marquesina a la parada del bus de la Piscina i arranjar el vidre trencat de la que hi ha al CAP i també va demanar que abans de l’aprovació del pressupost es faci una audiència pública.
Des del PSC es va llegir una carta de queixa del grup de pares i mares del club de patinatge artístic Vilassar de Mar, que després va explicar amb més detall un dels pares des del públic, on demanaven que la gestió de la pista del pavelló municipal d’esports no es faci per nombre d’esportistes, en referència a un torneig que havien demanat pel 17 de desembre i que en un principi se'ls va atorgar i després per necessitar del club hoquei se’ls va denegar.
La resta de grups presentaran les preguntes per escrit.