Acords de la sessió plenària ordinària del 19 de febrer

El ple ordinari de febrer va aprovar per unanimitat, entre d'altres temes, l'establiment del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona per al funcionament del Punt d'Orientació Jurídica Municipal per a l’any 2015.
Es tracta d'un servei que l'Ajuntament ja va oferir al 2012, gràcies a la Diputació, per atendre les persones usuàries de serveis socials sobre problemàtiques derivades d'impagaments de lloguer, hipoteques o d'altres problemes pròpies del context de crisi econòmica.

Altres punts:

- L'acta del ple del 22 de gener es va aprovar per unanimitat

- L'aprovació d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona per a l'assumpció de funcions d'assistència en la gestió econòmica local, es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, PPC i PSC i l'abstenció de la CUP i ICV. L'alcalde va explicar que es tractava d'un conveni marc perquè la Diputació donés assistència tècnica en matèria econòmica i comptable, així com en el manteniment i actualització de les eines informàtiques de la gestió econòmica local, recordant que el sistema informàtic que es va implantar fa un any no ha estat reeixit. Aquest, precisament va ser l'argument de la CUP i ICV per abstenir-se. 

- La modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, PPC i PSC i l'abstenció de la CUP i ICV. El regidor de Recursos Humans, Josep Solà, va explicar que l'únic que es feia era transformar els complements de productivitat d'alguns treballadors en específics, i que aquest fet no representava cap increment del capítol de personal. 

- La proposta de modificació d'horaris comercials per a l'any 2015 es va aprovar per unanimitat. A banda dels 8 dies establerts per llei, es van aprovar com a festius addicionals d'obertura comercial autoritzada el 29 de novembre i el 13 de desembre del 2015.

- Per urgència, es va debatre una moció del PSC per a la modificació de la llei sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre, segons la qual les entitats i associacions sense ànim de lucre hauran de presentar la declaració de l'impost de societats a partir de l'any 2016, en relació amb l'exercici comptable 2015. Des d'ERC i la CUP es va parlar de "vergonya" davant aquesta llei que, segons van dir, "busca carregar-se l'associacionisme" i van votar a favor de la moció igual que ICV. Des de CiU van votar també a favor i, a més, van recordar que el procés encara és obert perquè hi ha esmenes presentades a la llei. El PPC es va abstenir precisament perquè el procés, en el moment de la plenària, encara s'estava negociant, i el seu portaveu va avançar que les entitats amb ingressos que no superin els 50.000 euros no l'hauran de presentar.

A la segona part del ple, de control i seguiment de la gestió, es va donar compte de la resolució del jutjat contenciós administratiu núm. 5 de Barcelona, per la qual no s'admet el recurs contenciós administratiu promogut a instància de la subdelegació del govern a Barcelona contra l'acord del ple de l'Ajuntament del 28 de març de 2012, d'aprovació de la moció del grup de la CUP per establir un protocol d'actuació per realitzar pagaments de l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya. Segons va explicar l'alcalde, la sentència ha estat favorable als interessos de l'Ajuntament i quan legalment sigui possible es donarà compliment a la moció.