12 comparses i més de 800 participants, a la rua de Carnaval conjunta amb Cabrera de Mar

Aquest dissabte 10 de febrer, els carrers tornaran a omplir-se amb el color i la disbauxa de la rua de Carnaval

La rua porta novetats. Es fa amb conjunta amb Cabrera de Mar i amb un nou recorregut, per crear vincles entre els dos municipis, i compta amb un total de 12 comparses i 830 persones inscrites. Del total de comparses, tres superen el centenar d’integrants i sis presenten candidata a reina.

Els premis del concurs de comparses repartiran un total de 3.400 €: 700 €, 600 €, 500 €, 400 € i 300 € a les cinc millors comparses; un premi de 200 € a la millor reina; un premi Toni Linares per a la millor carrossa format per una escultura i 700 €, i un premi a la simpatia consistent en una panera. Tots els premis seran acumulables, i cada comparsa inscrita, que realitzi i finalitzi el recorregut de la rua, rebrà una aportació de 200 €, que haurà de justificar. El jurat puntuarà l’originalitat, el vestuari, la coreografia i l’atractiu de la comparsa. 

La rua, que començarà a les 18 hores de Cabrera de Mar, tindrà el següent recorregut: avinguda Burriac, passeig de Montserrat i passeig de Colon, de Cabrera de Mar, i el carrer Cristòfol Colom, av. Montevideo, carrer Mestral i plaça Tarradellas, de Vilassar de Mar. Enguany, la rua comptarà amb un tram tranquil, amb menys estímuls sonors i visuals, al tram del carrer Colom entre Torrent del Porxo i Enric Granados, per fer possible que les persones amb hipersensibilitat sensorial i/o diversitat funcional puguin gaudir de la rua. La plaça Tarradellas serà l’escenari on es farà l’exhibició final de les comparses i el lliurament de premis i comptarà amb una disco mòbil i foodtrucks per amenitzar el final de festa.

A més de la rua de Carnaval, plat fort de la programació festiva, a Vilassar de Mar les activitats comencen el 8 de febrer i s'allarguen fins al 14 de febrer.

PROGRAMACIÓ CARNAVAL
8 de febrer
17.30 h Arribada de la Reina i inici del Carnaval 2024. Carnaval infantil i berenar amb botifarra d’ou. Plaça de l’Ajuntament. (Firobi).

10 de febrer
12 h Carnaval infantil amb l'espectacle Que peti la plaça, de la cia. Xip Xap. Veral de l'Ocata (Regidoria de Festes Populars)
17 h Concentració de les comparses a la rua. Carrer Montnegre (Cabrera de Mar)
18 h Pregó de les Reines del Carnaval i gran rua Cabrera de Mar – Vilassar de Mar: Cabrera de Mar (av. Burriac, Passeig de Montserrat i passeig de Colom) i Vilassar de Mar (carrer Colom, av. Montevideo, carrer Mestral i plaça Tarradellas, on tindrà lloc l’exhibició final).
23 h Lliurament de premis, disco mòbil amb Dj Isma (SonaB) i oferta gastronòmica amb foodtrucks. Plaça Tarradellas (Vilassar de Mar).

11 de febrer
12 h Arribada del XLVII Carnestoltes Firobi amb l’orquestra Encara farem salat. Plaça del Círcol. (Firobi).

14 de febrer
19 h Enterrament de la sardina. Concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós. (AVAL, Firobi, Mansuets de Foc i Regidoria de Festes Populars)