Inauguració de l’exposició "Energia abstracta, 1982-2022", de Josep Serra

Data
a
Localització
Preu
Gratuït
Horari

12 h

Exposicions
Tots els públics

Inauguració de l’exposició Energia abstracta, 1982-2022, de Josep Serra. L’exposició és el fruit de 40 anys de trajectòria artística. A la inauguració intervindrà el publicista i col·leccionista d’art Lluís Bassat, que en el decurs de més 40 anys ha aplegat una important col·lecció d’obres d’art que des del 2010 ha començat a fer-se pública al Museu d’Art Contemporani de Mataró.

L'exposició és una retrospectiva sobre la trajectòria artística de Josep Serra. El Museu Monjo es converteix en la primera estació d'aquesta mostra que abastarà dos espais expositius més, la Destil·leria de Mataró i el Museu del Càntir d'Argentona, en dues fases posteriors. Les quatre dècades de trajectòria artística de Serra es condensaran en els tres espais, de manera que caldrà visitar-los tots tres per fer-se una idea global de l'obra de l'artista originari d'Argentona. La primera fase, Trets, és la que es podrà visitar a Vilassar de Mar presentant la ruptura amb l'art figuratiu cap a l'abstracció. La segona fase serà Gestos, la rellevància de l'expressionisme abstracte i la tercera, Traços, la síntesi dels contrastos cromàtics i la intensitat dels colors.

Vinculat als corrents pictòrics abstractes, Serra ha pintat sobre llenç, fusta i cartró i ha exposat en diversos museus i galeries de l'Estat, d'Ucraïna, d'Itàlia i dels Estats Units. El pintor maresmenc ha triat el Museu Enric Monjo per iniciar aquesta exposició per una qüestió emocional, ja que segons explica ell mateix, "es tracta d'un espai on he participat en diverses exposicions i és un espai expositiu gran". Les dues següents fases d'Energia abstracta, 1982-202 es podran veure del 22 d'octubre al 22 de novembre a Mataró i, posteriorment, de l'11 de novembre al 8 de gener de 2023, a Argentona.