Festa Major de Sant Joan: actes del dia 26

Data
Horari

A partir de les 10 h

Altres
Tots els públics

De 10 a 13 h. V Trobada de cotxes clàssics, a càrrec de Club Maresme Clàssics. Av. Eduard Ferrés, entre Montevideo i Riera d’en Cintet

El Club Maresme Clàssics ens ofereix la possibilitat de gaudir dels cotxes clàssics de dècades passades que de ben segur han format part de les nostres vides.                                

10.30 h i 12 h. Sortides amb el Sant Ramon de Bricbarca. Port de Mataró

Si encara no us heu embarcat amb el Sant Ramon, aprofiteu l’avinentesa! Hi haurà dues sortides des del port de Mataró amb destinació Vilassar de Mar i tornada, a les 10.30 h i a les 12 h, amb una durada aproximada d’una hora. Inscripcions al c/e bricbarca@gmail.com. Lloc de trobada: pantalà A del port de Mataró. Preu: 5 € (es cobrarà a bord)                          

D’11 a 14 h. Fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

La fira d’americans ens portarà un segon dia de propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques, pensades per a tots els públics                                                                

D’11 a 14.30 h. Jornada de portes obertes de l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar.  C. Narcís Monturiol, 23, aula 9

Si us apropeu al local de Narcís Monturiol, podreu veure el taller, l’exposició de figures interna i els  treballs que habitualment desenvolupa l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar de Mar. També hi haurà demostracions i tallers fora del recinte, amb artesans pessebristes d’altres associacions.

11.30 h. Cercavila “Terra i mar” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà la cercavila “Terra i mar” per la fira d’americans.

11.30 h. Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat). Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8)

Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 22 de juny. Les places són limitades.

13 h. Actuació itinerant “Carmen Miranda i els americans” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Xarop de canya ens oferirà la cercavila “Carmen Minada i els americansa”, inspirada en la famosa cantant de samba i actriu brasilera.

17 h. Campionat Slot de Festa Major. Escola Pérez Sala

Slot Meeting, els amics de l’scalèxtric de Vilassar de Mar, organitza el Campionat Slot de Festa Major  amb quatre circuits en mode cronòmetre per a infants i joves, d’entre 4 i 16 anys. Hi haurà premis per a tres categories (infants, joves i adults).                                                                       

De 17 a 21 h. Fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Aprofiteu el darrer dia de la fira d’americans per passejar per les diverses parades i gaudir de les seves propostes.               

17.30 h. Cercavila “La ronda dels americans” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà la cercavila “La ronda dels americans” per la fira d’americans.

18 h. Concert Visions, a càrrec de Kambrass Quintet, dins el 30è Cicle Rosa Sabater de Joventuts Musicals. Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

Podreu gaudir del segon concert del 30è Cicle Rosa Sabater dins de la Festa Major. Anirà a càrrec de  Kambrass Quintet, que ens oferià el concert Visions, amb obres i adaptacions per quintet de vent de grans compositors com Bach, Rachmaninov i Granados, entre d’altres. Entrada 10 € (només en efectiu); menors de 16 anys, gratis.

Podeu consultar el facebook de Joventuts Musicals: https://www.facebook.com/JoventutsMusicalsDeVilassarDeMar/

18 h. L’hora del conte: “El molinet de sal” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Si voleu conèixer el conte “El molinet de sal”, a càrrec de la companyia Xarop de Canya, acosteu-vos a la fira d’americans.

18.15 h. Actuació itinerant “A cop de pedal!” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà l’actuació itinerant “A cop de pedal!” per la fira d’americans.

19 h. Exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants. Plaça de l’Ajuntament

Els Capgrossos de Mataró comptaran amb l’acompanyament dels Castellers de Sants, una colla fundada el 1993 que du una camisa grisa, en homenatge als treballadors de l’Espanya Industrial i de les antigues fàbriques tèxtils del segle XIX de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. També són coneguts amb el sobrenom de “borinots”.                                  

Podeu consultar la pàgina web dels Capgrossos de Mataró: https://capgrossos.cat/                                                               

19 h. Concert del Cor VilasSons i el Quartet Seasons de l’Aula de Música. Escola Pérez Sala

El Cor VilasSons, va néixer el 2014 en el si de l’Aula de Música sota la direcció de Judit Neddermann. Actualment el dirigeix  la cantant Maria Lamata. El Cor VilasSons Interpreta un repertori que combina el gospel amb la música tradicional i folklòrica de diferents països, amb cançons arranjades per la seva directora. L’energia i simpatia que transmeten els seus membres és un dels trets distintius d’aquesta formació. El Cor VilasSons compta amb l’acompanyament de Bernat Casares al piano.

En acabar el Cor VilaSons actuarà el Quartet Seasons, un quartet vocal creat a l’Aula de Música que combina diferents estils, des dels boleros més emblemàtics fins al pop americà, tot passant per cançons catalanes. El seu variat repertori de cançons compta amb els arranjaments de la seva directora, Maria Lamata, que fan del quartet una sola veu. Els seus components són Yolanda Bautista, Anna Murillo, Miquel Galocha i Víctor Recoder. Els acompanya Bernat Casares, al piano.

Podeu consultar la pàgina web de l’Aula de Música: https://www.aulademusica.cat/

19.30 h. Xerrada de la Xarxa i el Sindicat d’habitatge del Baix Maresme. Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa

La Rierada proposa abordar la situació de crisi en matèria d’habitatge a la vila.

20 h. Actuació itinerant “Passejada colonial” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà l’actuació itinerant “Passejada colonial” per la fira d’americans.

21.30 h. Fideuà popular, a càrrec de la Rierada. Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa

Sopar popular a càrrec del Casal popular Atzari. No et perdis la ja tradicional fideuà de Festa Major.

22 h. II Combat de glosa de Vilassar de Mar, a càrrec de la Rierada. Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa

Vine a gaudir del millor cant improvisat amb glosadores vingudes de tots els Països Catalans.

22 h. Cinema a la fresca, amb la pel·lícula Raya i l’últim drac (en català). Plaça del Círcol

Raya i l’últim drac (Paul Briggs, EUA, 2020) és la història d’una nena que viu al sud-est asiàtic, en una nació habitada per una civilització mil·lenària. Cinc són els clans que formen aquesta terra. Amb l’objectiu de tornar-hi l’equilibri, aquesta nena quedarà encarregada de trobar l’últim drac del territori...

22 h. Concert de la Vilassar Big Band de l’Aula de Música. Escola Pérez Sala

La Vilassar Big Band, nascuda a l’Aula de Música el 2013, és una orquestra de jazz formada per 20 músics, la major part d’ells residents al Maresme, sota la direcció de Joan Moragas. Els seus objectius primordials són apropar i divulgar el repertori jazzístic, propulsar la vàlua de la música en viu i oferir concerts tant a Vilassar de Mar com d’altres poblacions catalanes. Durant la Festa Major d’enguany interpretarà obres de diferents èpoques, estils i compositors, amb un passeig pel jazz  pensat per fer gaudir a tots els públics.              

Podeu consultar la pàgina web de l’Aula de Música: https://www.aulademusica.cat/

23 h. Festa Va Parir Tour 2022, de Ràdio Flaixbac. Escola del Mar

Torna per Festa Major el Va Parir Tour, la gira de festes per Catalunya de Ràdio Flaixbac, la ràdio musical líder. Gaudirem d’un festival espectacular per saltar, cantar, suar i cridar al món que estem més vius que mai. Al xou musical del Va Parir Tour sonarà la millor música i l’escenari s’omplirà d’efectes visuals. La festa està garantida amb els locutors Carles Pérez, Mar Arans, Andreu Presas, Marc Frigola i l’humor del Gran Germán. No et perdis l’espectacle més esperat, el definitiu, Va Parir Tour 2022.              

Podeu consultar la pàgina web de Ràdio Flaixbac: https://flaixbac.cat/

Aquesta activitat és una proposta del Consell d'Adolescents de Vilassar de Mar