Fira Maresme EcoConstuïm, espai per conèixer les últimes tendències del sector de la construcció en termes d'innovació i sostenibilitat i descobrir les noves solucions que estan canviant el futur de la construcció. La jornada es realitzarà a les instal·lacions de l'empresa EcoHUB, un centre d'innovació tecnològica de Cabrera de Mar especialitzat en bioconstrucció i paisatgisme.
L'objectiu de la fira és el de convertir-se en el punt de trobada per als professionals de la cadena de valor de la construcció i donar a conèixer les noves tecnologies 4.0 i les innovacions en sistemes d'industrialització, digitalització i les noves solucions en termes d'eficiència i sostenibilitat, així com les darreres tendències en materials i productes que transformaran l'ecosistema de la construcció del Maresme.
La primera edició acollirà més de 300 professionals del sector, 28 firmes expositores i més de 20 intervencions expertes que exposaran i intercanviaran la seva visió sobre cap a on ha d'anar la transformació del model productiu que ja empren el sector, amb exemples i casos d'estudi on l'accés als fons NextGenerationEU pot ajudar a fer front als reptes que té el sector sobretot en matèria de sostenibilitat i digitalització.
Si sou empresa o autònom/a podeu fer la vostra inscripció. Com a públic en general (limitada l'entrada en horari de 15 a 18 h) heu de fer la inscripció com a persona física. Accedeix al formulari d'inscripcions.
Cal recordar que els ajuntaments del Baix Maresme (Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius, El Masnou, Montgat, Orrius, Premia de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Mar) treballen en el projecte Construcció Tecnosostenible al Maresme, impulsat per la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023“. Aquest projecte té per objecte dur a terme actuacions de promoció de l’ocupació i de la reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les d’empreses cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu competitiu i igualitari en el marc de la cadena de valor vinculada a la construcció.
Programa: pdf programa de la jornada.
De 9 a 9.30 h Benvinguda als assistents
De 9.30 a 10 h Apertura de la jornada, a càrrec de Xavier Agulló
De 10 a 10.45 h Espais i salut. Les claus de la sostenibilitat.
Modera: Josep Lluís Blázquez (Perspectiva-Catalunya Ràdio)
Participa: Ricard Santamaria (H.A.U.S), Sonia Hernández (Arquitectura Sana) i Jordi Fernández (ON-A)
De 10.45 a 11.30 h Aplicacions, projectes i casos d'estudi
D'11.30 a 12.15 h Digitalització i les tecnologies 4.0 en la construcció
Modera: Sílvia Gironès (Diputació de Barcelona)
Participa: Teresa Tibau (TTT Construcció Sostenible), Marta Sabater (Construccions Sabater), Xavier Gallardo (Novatech) i Laura Martínez Rodríguez (Commagra Mármoles)
De 12.15 a 13 h Aplicacions, projectes i casos d'estudi
De 13 a 14 h Debat sobre les noves sortides laborals del sector de la Construcció
Modera: Daniel Guzmán, Verdtical
Participa: Teresa Comas (IES Miquel Biada), Rosa Maria Capdevila (INS Provençana), Yemina Roddríguez (Fundación Laboral de la Construcció) i M. Carmen Rodríguez (CIM UPC)
De 14 a 15 h Pausa/Networking
De 15 a 15.45 h Gestió de l'aigua i el nou paisatgisme
Modera: Lorenzo Correa (Futuro del Agua)
Participa: Daniel Guzmán (Verdtical), Lina Seguró (Verbeine), Xavier Font (ECCat) i Agustí Melsió (Paisatgisme Melsió)
De 15.45 a 16.30 h Aplicacions, projectes i casos d'estudi
De 16.30 a 17.15 h Industrialització per a la Circularitat del procés constructiu
Modera: Pere Armora (Clúster de Construcció Industrialitzada de Catalunya)
Participa: Ignasi Caus (Tall Fusta), Albert Sagrera (Societat Orgànica), Zuzana Prochazkova (Pich Architects) i Toni Escudé (011h)
De 17.15 a 18 h Aplicacions, projectes i casos d'estudi